Keravan kirkkovaltuuston päätti jatkaa selvittelyä

Keravan kirkkovaltuusto päätti jatkaa seurakuntayhtymän selvittelyä

Keravan kirkkovaltuusto keskusteli 12.1. kokouksessaan vilkkaasti vapaaehtoisen seurakuntayhtymän perustamisesta.

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakunnat ovat viime joulukuusta selvittäneet edellytyksiä seurakuntien muodostamalla vapaaehtoiselle seurakuntayhtymälle. Seurakuntayhtymässä seurakunnat säilyisivät itsenäisinä, mutta omaisuus, kiinteistöt, hautausmaat ja tukipalvelut (kiinteistö-, vahtimestari- ja keittiöpalvelut, hallinto ja talous, kirkkoherranvirasto sekä viestintä) siirtyisivät yhtymän hoidettaviksi.

Yhtymästä saavutettavilla säästöillä pyrittäisiin turvaamaan seurakuntien työ seurakuntalaisten parissa myös tulevina vuosina.

Kokouksessa esiteltiin selvitystyötä käytännössä tehneen hallintotyöryhmän esitys yhtymän perustamisasiakirjoista ja omaisuudenjaosta.

Eniten kysymyksiä ja keskustelua herättivät yhtymän tuomat mahdolliset säästöt, päätösvallan siirtyminen yhtymään tai säilyminen seurakunnassa, seurakuntalaisten saama palvelu sekä työntekijöiden tilanne.

Keskustelun jälkeen kirkkovaltuusto päätti jatkaa seurakuntayhtymän selvittelyä ja antoi samalla muutos- ja tarkennustoiveensa perustamisasiakirjoihin.

Lue lisää Keravan seurakunnan sivuilta.

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):