Seurakuntayhtymä

Päätös seurakuntayhtymästä tulee pian

Keski-Uusimaa uutisoi (4.3.2017) Tuusulan, Järvenpään ja Keravan seurakuntayhtymän valmistelusta.

Yhtymän muodostamisen syynä tulevaisuuden näkymät

Tuoreimman selvityksen mukaan lähitulevaisuudessa seurakunnissa käy jäsenkato. Maahanmuuttokaan ei tuo asiaan helpotusta.

Tilanne luo seurakunnille paineen nostaa veroprosenttia sekä säästää kuluissa.

Yhtymässä säästöjä haetaan yhdistämällä tukitoimia eli

• hallintoa
  • taloushallintoa
  • kiinteistö- ja hautaustoimea.

Tulevaisuudessa säästöjä tullaan hakemaan yhä enemmän henkilöstöä vähentämällä.

Seurakuntalaisen silmissä mikään ei ratkaisevasti muutu

Eniten pelätään sitä, että seurakunta menettää itsenäisyytensä. Tähtisen mukaan sellaista syytä huoleen ei ole.

– Tavallisen seurakuntalaisen silmissä mikään ei varmastikaan muutu. Jumalanpalvelukset, kasteet, häät, hautajaiset ynnä muut kirkolliset toimitukset toimivat samalla lailla yhtymässäkin, seurakunnathan säilyvät ennallaan, sanoo Tähtinen.

Päätös kuukauden sisällä

Päätös seurakuntayhtymän muodostamisesta tehdään seurakuntien kirkkovaltuustoissa.

• Tuusulan kirkkovaltuusto 28.3.
  • Järvenpään kirkkovaltuusto 4.4.
  • Keravan kirkkovaltuusto 6.4.

Lue lisää Keski-Uusimaan verkkolehdestä.

6.3.2017

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):