Pääsiäistä kohti näytellen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kuva Pääsiäisnäytelmän harjoituksista vuodelta 2014. Vas. ohjaaja Arto Myllärinen, oik. Jokelan aluepappi Timo Huuhtanen.

Pääsiäistä kohti näytellen

Pääsiäisen riemulliset tapahtumat on mahdollista tehdä eläväksi näytelmän keinoin. Jokelan kirkolla esitetään tulevana pääsiäisenä Anna-Mari Kaskisen käsikirjoittama musiikkidraama "Ylösnousemuksen pääsiäinen". Pääsiäisen sanoma esitetään elävästi näytelmällisin ja musiikillisin keinoin. Pekka Simojoki on mm. tehnyt näytelmään uuden laulun "koditon". Näytelmän ohjaa kirkon kulttuuripalkinnon 2016 saanut Arto Myllärinen. Apuohjaajana toimii Tiia Kinnunen. Valo ja äänisuunnittelusta vastas Joni Tikkanen. Lavastuksen rakentamista johtaa Yrjö Salmela ja puvustuksesta huolehtii Rauha Sandell. Musiikkiryhmää ja kuoroa johtaa Erja Hartala. Musiikkia elävöittää myös harpunsoittaja Lilymarlene Puusepp. Kaikki näyttelijät ovat vapaaehtoisia harrastenäyttelijöitä. Näyttelijät ovat eri ikäisiä, nuorimmat 15-20 vuotiaita.

Harjoitukset ovat nyt parhaassa vauhdissa. Kerran tai kahdesti viikossa kokoonnutaan kirkolle harjoittelemaan näytelmän kohtauksia. Tunnelma harjoituksissa on vapautunut ja hauska, kiitos ohjaaja Arton lämminhenkisen ja eläytyvän ohjaamistyylin. Näyttelijät ovat innostuneita ja harjoituksissa on hauskaa, vaikka näytelmässä käsitellään kristinuskon suurinta sanomaa, ylösnousemuksen ihmettä. Ilosanomasta on kysymys, mutta myös sen vastavoima on näytelmässä esillä, eli juonittelevat ylipapit ja sotilaat joiden käsketään levittää valhetta. Se ei kuitenkaan voi estää ilosanoman leviämistä.

Näytelmä alkaa pitkäperjantain jälkeisestä surusta ja sen vallassa olevista opetuslapsista. Näytelmä kuvaa sitä miten ylösnousemuksen ilo kasvaa vähitellen kun Jeesus ilmestyy elävänä opetuslapsille ensin Emmauksen tiellä ja sitten Jerusalemissa. Näytelmä tarjoaa mainion mahdollisuuden elää todeksi pääsiäisen ihmeelliset tapahtumat ja kokea miten suuri suru muuttuu suureksi iloksi ylösnousemuksen voimasta: Jeesus elää!

Timo Huuhtanen
Jokelan pappi

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: