Älä pelkää
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Älä pelkää

Maria oli nuori tyttö, joka asui vanhempineen Nasaretissa. Päivisin hän huolehti äitinsä kanssa kodista ja oppi samalla paljon hyödyllisiä taitoja tulevaa omaa kotiaan varten.

Maria oli ahertanut koko aamun, ja hän istahti hetkeksi ikkunalle levähtämään. Samassa huoneeseen ilmestyi valkopukuinen mies, enkeli. Hän sanoi Marialle: ”Tervehdys Maria, sinä armon saanut! Herra on kanssasi.”

Maria ei saanut sanaa suustaan. Olipa erikoinen tervehdys, mitä ihmettä tämä kaikki tarkoitti? Enkeli jatkoi: ”Älä pelkää Maria, Jumalalla on sinulle ihmeellinen lahja. Sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan. Anna hänelle nimeksi Jeesus. Hän on oleva suuri, häntä kutsutaan Korkeimman pojaksi ja Jumala antaa hänelle hänen isänsä Daavidin valtaistuimen.” Luukkaan evankeliumi 1: 28–32

Enkeli Jumalan lähettiläänä toi viestin Marialle. Tämä ei varmaankaan pelästynyt enkeliä niinkään ulkoisen olemuksen, vaan ennen muuta enkelin ilmestymisen vuoksi. Ja varmaan hän säikähti myös viestiä ja sen sisältöä.

Raamatun aikana monet Marian kaltaiset tavalliset ihmiset kokivat samoin Jumalan tai enkelien lähestyessä heitä. Jumalan sanat näille ihmisille olivat aina samanlaiset ja rauhoittavat: ”Älä pelkää.” Muistamme kuinka enkeli lausui nuo sanat kedolla pelokkaille paimenille tai kun Jeesus sanoi ne vapiseville opetuslapsille myrskyävän meren keskellä.

Et varmaan ole nähnyt Jumalaa tai enkeleitä, mutta Jumala sanoo sinulle tänään kohdatessasi vaikeita ja yllättäviä asioita: ”Älä pelkää! Älä hätäile suotta! Älä hermoile! Älä ole rauhaton!” Vaikka maailma on rauhaton ja monella tavalla levoton paikka, niin Jumala vakuuttaa antavansa meille rauhansa.

"Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.” Johanneksen evankeliumi 14:27

 

Tommi Aulasmaa
varhaisnuorisotyönohjaaja

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: