Seurakuntayhtymä ei toteudu

Seurakuntayhtymä ei toteudu

To 6.4. Keravan seurakunnan kirkkovaltuusto päätti selvin lukemin 24-8, ettei Kerava lähde seurakuntayhtymään Tuusulan ja Järvenpään seurakuntien kanssa. Kahden muun seurakunnan kirkkovaltuustot olivat jo tehneet päätöksen yhtymän perustamisesta.

Seurakuntayhtymä ei siis toteudu. Se oli tarkoitus muodostaa yhdessä Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntien kanssa.

Keravan seurakunnan kirkkovaltuusto kiitti valmistelijoita seurakuntayhtymän selvitystyöstä. Se korosti, että Kerava on edelleen kiinnostunut seurakuntien keskinäisen yhteistyön syventämisestä ja vapaaehtoisten rakenteellisten yhteistyömuotojen luomisesta.

Tuusulan seurakunnan kirkkoherra Ulla Rosenqvist pitää Keravan päätöstä valitettavana.

– Tämä oli yllättävä päätös, koska yhtymää valmisteltiin yhdessä pitkään ja sitten loppumetreillä käy näin, Rosenqvist toteaa.

Seurakuntayhtymän yksi tavoite oli saada aikaan säästöjä. Nyt tämä mahdollisuus menetetään.

– Tällä hetkellä selviämme kyllä taloudellisesti, mutta mikä on tulevaisuus? Rosenqvist pohtii.

7.4.2017

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):