Liity kirkkoon

Tervetuloa Tuusulan seurakunnan jäseneksi.

Kasteessa meidät otetaan kirkon jäseneksi. Samalla liitymme asuinpaikkakuntamme seurakuntaan.

Kristittynä oleminen on arjessa elämistä ja ihmisenä kasvamista. Tuusulan seurakunta on mukana seurakuntalaistensa elämän eri taitekohdissa.

Seurakuntalaiset ovat tervetulleita osallistumaan ja vaikuttamaan seurakunnan toimintaan.

Ihmisen on hyvä elää yhdessä toisten kanssa. Kirkko tarjoaa hengellisen yhteisön, jossa voi kohdata pyhää arjessa ja juhlassa. Seurakunta on uskon, toivon ja rakkauden yhteisö, jossa on tilaa kaikille.

Liity kirkkoon

Voit liittyä vaivattomasti kirkkoon, jos

• sinut on kastettu
  • olet käynyt rippikoulun
  • olet täyttänyt 18 vuotta

Mene kohtaan Liittymislomakeet ja täytä se.

Jos kuulut johonkin toiseen uskontokuntaan tai

uskonnolliseen yhdyskuntaan

Ei kastettu tai konfirmoitu

Jos et ole

• kastettu
  • käynyt rippikoulua ja konfirmoitu

Ota yhteyttä päivystävään pappiin. Hänen kanssaan voit sopia, miten asia etenee.

Luonnollisesti voit myös käydä kirkkoherranvirastossa.

Alle 18-vuotias

Jos olet

• täyttänyt 15-vuotta
  • käynyt rippikoulun ja konfirmoitu

Voit liittyä seurakuntaan huoltajien kirjallisella suostumuksella.

Alle 15-vuotias

12-vuotta täyttänyt voi liittyä seurakuntaan ilman konfirmaatiota ja rippikoulua. Hän tarvitsee liittymiseen huoltajien suostumuksen. Huoltajien ei tarvitse olla kirkon jäseniä.

Alle 12-vuotiaat

Alle 12-vuotias voi liittyä kirkkoon, jos toinen vanhemmista tai vähintään yksi hänen huoltajistaan on kirkon jäsen.

Liittymislomakkeet

Voit toimittaa Liity kirkkoon-lomakkeen joko

Sähköinen lomake

Sähköinen liittymislomake löytyy Liitykirkkoon.fi -sivuilta. Täytä ja lähetä eteenpäin. Otamme sinuun yhteyttä, jos sinua ei ole kastettu tai et ole käynyt rippikoulua.

Paperilomake

Mene lomakesivulle, ja tulosta itsellesi Liity kirkkoon -lomake.