Kylki kylkeen, olkapää olkapäähän
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kuva: Kirkon Kuvapankki/ Henna Aaltonen

Kylki kylkeen, olkapää olkapäähän

Matkustin vähän aikaa sitten bussilla Helsinkiin. Maksettuani matkan lähdin astelemaan keskikäytävää pitkin bussin takaosaan. Kävellessäni silmäilin samalla mistä löytäisin paikan ja mihin mahtuisin istumaan. Bussi näytti silmissäni täydeltä, vaikka todellisuudessa se oli vain puolillaan; yhtään vierekkäistä kahta istuinta kun ei sattunut olemaan vapaana. Ja vaikka kanssamatkaajani istuivat hyvin huomaavaisina ikkunapaikoilla jättäen käytävänpuoleiset tyhjiksi (aina ei näin hyvää mahdollisuutta tarjoudu), suuntasin kohti levää takapenkkiä ja mielelleni vapaata paikkaa. Istuuduttuani alas kontaktittomalle paikalle keskelle takapenkkiä turvallisen välimatkan päähän penkinpäissä istuvista, loin yleissilmäyksen bussiin. Mieleeni nousi samalla voimakas toisenlainen kokemus.

Astuin kylmänä ja pimeänä talvisena sunnuntai-iltana valoisaan ja lämpimään Agricolan kirkkoon. Tulin myöhässä ja huomasin heti, että kirkko oli täynnä eikä edes penkinpäissä ollut vapaita paikkoja. En ollut ainoa myöhäinen ja hetken aikaan kirkon seinustoilla seisoskeltuamme, liturgi pyysi kirkkokansaa tiivistämään reunoilta keskelle. Jo aiemmin täydeltä näyttäneisiin penkkiriveihin ilmaantui äkkiä tilaa, eikä kukaan meistä seinustoilla seisoskelevista empinyt yhtään, vaan menimme istumaan toisten viereen; kylki kylkeä, olkapää olkapäätä vasten.

Seurakunta ei koostu siellä täällä samalla alueella hajallaan asuvista ihmisistä, vaan seurakunta on yhteisö, joka kutsuu ja kokoaa ihmisiä yhteen. Olemaan toisten vierellä, kulkemaan yhdessä matkaa, jakamaan iloja ja suruja. Ja se onnistuu vain tulemalla yhteen, hakeutumalla toisten luokse.

Kokemuksesi seurakunnasta voivat olla minun bussimatkani tapaisia. Mutta voit olla itse luomassa niistä toisenlaisia. Se vaatii vähän työtä ja vaivaa, mutta se kannattaa.

Aloita alkavalla viikolla, tule johonkin seurakunnan tilaisuuteen ja tuo kylkesi kaverin kylkeen ja olkapääsi kaverin olkapäähän. Sen kautta jotain seurakunnan syvimmästä olemuksesta avautuu sinulle.

Tommi Aulasmaa

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: