Avaudutko itsellesi?
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Avaudutko itsellesi?

Alle kolmikymppisenä en osannut avautua itselleni ajatuksieni kanssa. En siis älynnyt, tai oikeastaan uskaltanut, ajatella elämässäni tapahtuvaa myllerrystä niin, että olisin alkanut käsitellä niitä ajatuksella - miettien ja pohtien.

En avautunut itselleni. En kenellekään. Olin kuin pienessä shokissa - hiljaisessa ja opitussa pienessä tilassa, jossa ei saa sanoa omaa mielipidettään eikä olla toista mieltä. Olin oppinut tyytymään, ja vaikka minulla oli unelmia, en oikeastaan tuolloin koskaan niitä ajatellut enkä enää toivonut mitään. Toivoa ei ollut. Oli vain loputon tapahtumien jatkumo, johon ei ollut sijaa pohdinnoilla eikä minkäänlaisilla erilaisilla ajatuksilla. Oli kuin varhaisen elämäni tapahtumat - niin hyvät kuin huonot - olisivat määritelleet kuka olen ja miten ajattelen, tai siis en ajattele.

En siis ollut koskaan ajatellut ja suunnitellut tulevaa elämääni, muuten kuin unelmoimalla tiedostamattani - rakkausromaaneja ahmien, suurta rakkautta toivoen. Ja vaikka en ollut toivon olemassaoloa edes tiedostanut, tajusin vuosikausia myöhemmin, että uskon tuoma toivo kantaa. Kerron tämän siksi, että nyt keski-ikäisenä voin huoahtaa äärettömän helpottuneena, kun huusin kolmikymppisenä Jeesuksen puoleen. Siitä lähtien olen etsinyt elämääni enemmän uskoa, toivoa ja rakkautta - ja myös ajatellut elämääni, Jumalaani, rakkauttani, pelkojani ja ihan kaikkea. Uskoni pelasti minut. Se avasi myös oven aarreaittaan, siihen, jota rakkaudeksikin sanotaan. Se aarreaitta on tulvillaan Jumalan lahjoja Sinulle. Ne voivat olla unelmiesi muistoja, niitä jotka Jumala on luvannut täyttää. Ja ne voivat olla ajatuksiesi löytämistä uudelleen, niin että uskallat vihdoin avautua itsellesi - kysyä itseltäsi, että mitä haluat ja ketä rakastat. Ja paljon muuta!

Joskus vanhat tavat, opitut ja opetetutkin asiat ovat ehkäisseet oman sisäisen ajatusmaailman löytymisen. Ihmisellä on henki ja sielu. Jos haluat, niin Jumala voi täyttää sinut omalla Hengellään. Se on ainutlaatuisen herkkää ja täydellistä, ja se on kaunein mahdollisuus Sinulle, jonka Jeesus tahtoo antaa. Tämä mahdollisuus on sinusta vain rukouksen päässä, jos tahdot. Avautuminen itselle ja Jumalan rakkauden ymmärtäminen sekä sitä kautta oman elämän pirstottujen unelmien uudelleen löytäminen on lopulta sinun oma päätöksesi.

Muista, että Jeesus rakastaa Sinua!

Elisabeth Hälinen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: