Avioliitto

Avioliiton esteiden tutkinta

Onneksi olkoon. Te olette sitoutua toisiinne. Ennen varsinaista vihkimistä pitää suorittaa avioliiton esteiden tutkinta.

Avioliitonesteiden tutkinta suoritetaan joko

• sen seurakunnan kirkkoherranvirastossa, jossa molemmat tai toinen pariskunnasta on kirjoilla
  • maistraateissa.

Esteiden tutkintaa varten voi tulla virastoon joko henkilökohtaisesti tai tulostaa lomakkeen maistraatin sivulta. Tutkinta-aika on seitsemän päivää papereiden palautuspäivästä. Vihkiminen on suorittava neljän kuukauden aikana tutkinnan suorittamisesta.

Seurakunta antaa morsiusparille vihkiraamatun, jonka pappi tuo mukanaan. Mikäli vihkivä pappi on toisesta seurakunnasta, morsiuspari voi noutaa Raamatun kirkkoherranvirastosta.

Toinen vihkiparista on ulkomaalainen

Toisen osapuolen ollessa ulkomaalainen tai jos vihkiminen tapahtuu ulkomailla, ota yhteyttä omaan kirkkoherranvirastoon tai maistraattiin.

Muut kuin Tuusulan seurakunnan jäsenet

Jos muut kuin tuusulalaiset parit käyttävät Tuusulan tai Kellokosken kirkkoa vihkimistilaisuuteen, perimme vuonna 2017 kirkonkäyttömaksua 300 euroa. Se laskutetaan vihkimisen jälkeen.

Lue lisää avioliitosta.