Elävän uskon kalterit
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Elävän uskon kalterit - kahlehdittu rakkaus?

Jumalan suuren rakkauden (Sanan) väärintulkinta on historiamme kuluessa aiheuttanut suurta tuskaa, väkivaltaa, vankeutta sekä kuolemaa Pyhille. Aikoinaan ensin profeetat kärsivät ja sen jälkeen itse Kristus Jeesus, sekä hänen seuraajansa apostolit. Ja kristityt halki vuosituhansien ovat olleet vainojen kohteena.

Mikä on Jumalan Sanan ydin?

Usko, toivo, rakkaus. Mutta tärkein niistä on rakkaus.

Rakkaus, Jumalan Testamentti lapsilleen, on täynnä Isän Kaikkivaltiaan suurta rakkautta ja huolenpitoa meitä kohtaan, jotta saisimme ikuisen elämän Jeesuksen Kristuksen voitettua kuoleman ristillä.

Kaltereita ei yksikään Jumalan oma halua rakkaudelle, elävälle uskolle. Jeesuksen kanssa eläminen on täyttä elämää - Jumalan suuren rakkauden korottamista ylimmäksi ja Pyhimmäksi auktoriteetiksi ja rakkaudeksi elämässämme.

Rakkaudettomat "rakkauden" kahleet, joita ihmisetkin toisilleen joskus asettavat, vangitsevat ihmiset elämään kuin kaltereiden takana, itsekään sitä tajamatta. Tarkoitan Jumalan Sanan väärintulkintaa, jota näemme vielä tänäkin päivänä. Rakkauden nimissä tehdyt päätökset, asiat ja jopa valat, voivat myöhemmin pirstota elämämme, kun ymmärrämme, että emme rakastaneetkaan aidosti, Jumalan Sanan tarkoittamalla tavalla. Tärkein on rakkaus. Kuningas Daavid teki myös väärin, mutta pyysi sitä anteeksi syvästi uskossa. Mitä tästä opimme?

Olemme kaikki oikeasti syntisiä, mutta jos tajuamme ja myönnämme syntimme Jeesukselle, ja pyrimme olemaan synnittömiä ja pitämään Jumalan käskyt, saamme anteeksi. Rakkaudelle ei tule asettaa ehtoja eikä kahleita. Se on synti. Jumala on aina halunnut, että rakastamme toisiamme aidolla rakkaudella, ja aito rakkaus rikkoo kaikki kahleet ja kalterit, voittaen valheet ja antaen anteeksi. Meidän tulee kuitenkin ymmärtää Jumalan Pyhä Sana.

Jumalan ohjeet ja käskyt ei ole annettu meille tiedoksi muuten vain, vaan niillä on totinen merkitys. Ne ovat Taivaan Isän sekä Jeesuksen rakkaudellista huolenpitoa ja aitoa rakkautta meitä kohtaan. Aito rakkaus perustuu uskoon ja toivoon. Haluammeko kahlita, kieltää tai tuomita tätä Jumalan rakkautta? Emme halua. Haluamme elää elävässä uskossa, ilman kahleita!

Elisabeth Hälinen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: