Hautausasiat

Hautausasiat

Saat avattua esitteen koko ruudun kokoiseksi ikkunan oikean alalaidan neliökuvakkeesta (fullscreen).

Voit lukea oppaan myös Issuu-palvelussa.

Kuoleman kohdatessa

Ilmoitus kuolemasta tulee virkateitse kirkkoherranvirastoon. Omaisten kappale on tarkoitettu hautaamisen järjestämistä varten.

Mikäli vainaja haudataan muualle kuin Tuusulan seurakunnan hautausmaalle, omaiset toimittavat hautausluvan kyseiseen seurakuntaan.

Hautaan siunaamisia toimitetaan yleensä lauantaisin tai muuna sovittuna aikana, ei kuitenkaan sunnuntaisin.

Kirkkoherranvirastossa on myös päivystävän papin työpiste.

Siunaustilaisuuksia järjestetään

Kesäaikana siunaus voidaan toimittaa myös haudalla. Kappeleiden ja kirkkojen käyttö on seurakunnan jäsenille ilmaista.

Omaiset päättävät, toimitetaanko arkku- vai uurnahautaus.

Siunaus- ja muistotilaisuus varauksissa, sekä hauta-asioissa ota yhteyttä  hautaustoimen toimistosihteeriin kirkkoherranvirastossa.

Lue lisää hautapaikoista, hautaushinnoista ja hautausmaista.

Lue myös hautajaisista.