Juhaninmäet vierailivat
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Juhaninmäet: Janne, Teressa, Belia 4 v. ja Olivia 7 v.

Juhaninmäet vierailivat

Tapasimme eilen Ullan kanssa seurakuntamme nimikkolähettiperheen Juhaninmäet. Teressa, Janne, Olivia 7 v. ja Belia 4 v. olivat Suomessa kesälomalla. He ovat nauttineet ystävien ja sukulaisten tapaamisesta ja vain olemisesta ja lukemisesta. Lapset ovat saaneet olla vapaasti mm. leikkipuistoissa ja metsässä poimimassa mustikoita.

Olivian mielestä parasta lomalla oli Korkeasaari ja Linnanmäki. Varsinkin Vuoristorata ja Mustekala olivat kivoja. Belian mielestä Linnanmäellä parasta oli Pikajuna.

Juhaninmäet ovat olleet Nepalissa 5 vuotta ja he tekivät uuden 2 vuoden sopimuksen Suomen Lähetysseuran kanssa. Teressa toimii kehitysyhteistyön koordinaattorina ja Janne kummityön koordinaattorina. Koko perhe on lentänyt tänään takaisin Kathmanduun. Matkalaukkuihin pakattiin mm. paljon suomenkielisiä kirjoja, näkkileipää, hapankorppuja, ruisjauhoja, purkkaa, hammastahnaa ja Fazerin sinistä.

Kathmandussa talvi on kylmyyden takia raskas. Marras-helmikuussa sisällä asunnoissa on kylmä, pahimmillaan vain 6 astetta. Se on yksi syy, miksi sähkön saannissa on vaikeuksia. Niissä olosuhteissa on vaikeaa tehdä toimistotöitä, kun on toppatakki päällä ja sormet jäässä.

Kaupungin ilma on täynnä saasteita ja siksi hengitystiesairauksia ja tulehduksia tulee usein. Siksi perhe lähtee usein vuoristoon viikonlopuksi hengittämään puhdasta ilmaa.

Kaikesta huolimatta Nepal on turvallinen maa lapsille ja ihmiset ovat ystävällisiä ja luotettavia. Heidän kanssaan on helppo kommunikoida.

Satu Mäkinen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: