Ajankuvauksia

Tuusulan kirkkoherra Uno Wegelius rattailla. Kuva: Tuusulan museo

Ajankuvauksia 100 vuoden ajalta

Tuusulan seurakunnan luottamushenkilö Outi Nuottimäki on yhdessä kotiseutuneuvos Raili Kuusjärven ja eläkkeellä olevan kirjastohjohtaja Tarja Mattilan kanssa ideoinut lyhyitä ajankuvauksia Tuusulan seurakunnan toiminnasta sadan vuoden ajalta.

Teema liittyy Suomi100 -juhlavuoteen. Lyhyitä kuvauksia julkaistaan 100 päivä ajan ennen Suomen 100-vuotisjuhlaa kerran viikossa torstaisin Keski-Uusimaassa. Välähdykset etenevät kronologisesti noin seitsemän vuoden jaksoissa, näin saadaan koko sata vuotta käytyä läpi viidessätoista viikossa.

- Halusimme tuoda esiin sitä, miten paljon seurakunta on vaikuttanut ihmisten arjessa ja jokapäiväisessä elämässä. Kirkkoherrat ja luottamushenkilöt ovat vaikuttaneet vahvasti myös Tuusulan kunnallisessa elämässä, sanoo Outi Nuottimäki.

30.8.2017

Uno Wegelius

Suomen itsenäistyessä 1917 Tuusulan seurakunnan kirkkoherrana toimi Uno Wegelius. Lue lisää

100 vuotta Tuusulan seurakunnassa