Tuusulan kirkon 200-vuotisjuhla

Tuusulan kirkon 200-vuotisjuhla

Tuusulan kirkko vietti itsenäisyytemme alkuvuosikymmeninä 200 vuotta 1934. Juhlaa valmisteltiin huolella koko päivän kestävään juhlintaan.

Juhla päätettiin pitää kesäaikana 19.8.1934.  Tuusulalaisista koottiin 55 laulajan juhlakuoro. Se harjoitteli juhlaa varten Lauri Pohjanpään kirjoittaman kantaatin Ristin virsi, jonka Mikael Nyberg sävelsi. Keski-Uusimaa -lehdessä oli ohjeet yleisestä liputtamisesta, juhlaohjelmasta aamusta iltaan sekä kirkkoherra S.V. Vaarantauksen kirjoittama kirkon historia.

Jumalanpalveluksia oli kaksi: klo 10 suomenkielinen ja klo 12 ruotsinkielinen.  Ennen jumalanpalveluksia paljastettiin arkkitehti Ilmari Launiksen suunnittelema kirkon vieressä oleva vanhan kirkon muistokivi. Sähkövalaistussa kirkossa kokeiltiin ensimmäisen kerran äänentoistolaitteita. Juhlakansalle järjestettiin ruokailu viereisellä koululla.