Seurakuntavaalit

Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntavaaleissa seurakunnalle valitaan luottamushenkilöt. He ovat seurakunnan työntekijöiden yhteistyökumppaneita ja edustavat seurakuntalaisia päätöksenteossa.

Valituista luottamushenkilöistä tulee kirkkovaltuuston jäseniä. Kirkkovaltuusto on seurakunnan ylin päättävä elin.

Voit lukea lisää seurakuntavaaleista viralliselta vaalisivulta.

VAALIPÄIVÄ 18.11.2018

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on su 18.11.2018.

ENNAKKOÄÄNESTYS

Ennakkoäänestys on 6.-10.11.2018.

LÄHDE EHDOKKAAKSI 17.9. mennessä

Haluatko vaikuttaa seurakunnan asioihin? Lähde ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin. Vaalien ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018.

Voit asettua ehdokkaaksi Tuusulan seurakunnassa jos:

• kuulut Tuusulan seurakuntaan 17.9.2018 mennessä

• täytät 18 vuotta viimeistään 18.11.2018

MITEN VOI ASETTUA EHDOLLE?

Perusta oma valitsijayhdistys

10 seurakunnan äänioikeutettua jäsentä voi perustaa valitsijayhdistyksen. Valitsijayhdistyksellä voi olla Tuusulassa enintään 66 ehdokasta.

Ehdokasaslistat toimitetaan viimeistään 17.9. klo 16 Tuusulan seurakunnan kirkkoherranvirastoon, Rykmentintie 34.

Tarvitsemasi asiakirjat löytyvät verkosta: www.seurakuntavaalit.fi

tai liity olemassaolevan valitsijayhdistyksen listalle

Ota yhteyttä yhdistyksen yhteyshenkilöön, niin hän kertoo sinulle lisää seurakuntavaaleista.

Ota rohkeasti yhteyttä, olet tervetullut joukkoomme:

KIRKKO KESKELLÄ ARKEA (Keskusta ja sitoutumattomat)
Jukka Kaikkonen, p. 0500 462 421, **@**

YHDESSÄ TOIMIEN (Kristillisdemokraatit ja sitoutumattomat)
Lea Ahonen, p. 050 911 2737, **@**

Haluamme toimia rakentavassa yhteistyössä eri ryhmittymien kanssa seurakunnan parhaaksi ja evankeliumin eteenpäin viemiseksi.

Haluamme päätöksissä tähdentää sitä, että lapsissa ja nuorissa on seurakunnan tulevaisuus.

Korostamme sitä, että toiminnallisen puolen resurssien tulee olla riittäviä ikäryhmiin katsomatta.

Kirkon kynnyksen tulee olla matala !

TUUSULAN PUOLESTA (Poliittisesti sitoutumaton)
Cecilia Veikkolainen, p. 043 820 0993, **@**

TUUSULAN RKP
Berit Haglund, p. 040 569 0397, **@**

TUUSULAN SOSIALIDEMOKRAATIT JA SITOUTUMATTOMAT
Jukka Lehtonen, p. 040 314 3573, **@**

Sosialidemokraatit haluavat kutsua jäseniään ja puolueeseen sitoutumattomia kirkkoon kuuluvia seurakuntalaisia mukaan kirkon toimintaan. Seurakuntavaaleissa kirkon jäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa sekä paikallisesti että laajemmin, sillä paikallisilla valinnoilla vaikutetaan välillisesti myös koko kirkon linjaan ja uudistumiseen.

Meidän toiveemme on, että kirkon kynnys on ja pysyy matalana. Seurakunnan tulee tarjota ihmisille tukea ja turvaa arjen muuttuvissa tilanteissa, mahdollisuuksia yhteisöllisyyteen ja mahdollisuus osallistua toimintaan, jossa tehdään työtä lähellä ja kaukana olevien heikompien puolesta. Kirkon sanoma korostaa solidaarisuutta ihmisten välillä, ja tasa-arvon toteutuminen ja suvaitsevaisuus ovat meille tärkeitä.

YHDESSÄ ETEENPÄIN (Tuusulan Kokoomus)
Tarja Hartman, p. 040 451 2700, **@**

MISTÄ LUOTTAMUSHENKILÖT PÄÄTTÄVÄT?

Luottamushenkilöt päättävät mm.

• seurakunnan toiminnan linjoista
  • kirkollisveroprosentista
  • talousarviosta eli siitä, mihin kirkollisverorahoja käytetään
  • seurakunnan virkojen täytöstä. He valitsevat esimerkiksi uudet seurakuntapapit, kanttorit ja diakoniatyöntekijät.

ÄÄNIOIKEUS

Sinulla on äänioikeus, kun

• Täytät 16 vuotta viimeistään vaalipäivänä.
  • Olet evankelis-luterilaisen kirkon jäsen. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen. Jäsenyys riittää.
  • Saat äänestää Tuusulan seurakunnan ehdokkaita, jos sinut on merkitty seurakunnan läsnäolevaksi jäseneksi elokuuhun 2018 mennessä.

KYSYTTÄVÄÄ?

Jos sinulla on jotain kysyttävää vaaleihin liittyen, ota yhteyttä:

Mikke Mäki
hallintosihteeri