Seurakuntavaalit

Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntavaaleissa seurakunnalle valitaan luottamushenkilöt. He ovat seurakunnan työntekijöiden yhteistyökumppaneita ja edustavat seurakuntalaisia päätöksenteossa.

Valituista luottamushenkilöistä tulee kirkkovaltuuston jäseniä. Kirkkovaltuusto on seurakunnan ylin päättävä elin.

Voit lukea lisää seurakuntavaaleista viralliselta vaalisivulta.

Ehdokkaat

Tutustu ehdokaslistaan.

VAALIPÄIVÄ 18.11.2018

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on su 18.11.2018.

ENNAKKOÄÄNESTYS

Ennakkoäänestys on 6.-10.11.2018.

VALITSIJAYHDISTYKSET

KIRKKO KESKELLÄ ARKEA

(Keskusta, RKP/SFP ja sitoutumattomat)
Jukka Kaikkonen, p. 0500 462 421, **@**

YHDESSÄ TOIMIEN

(Kristillisdemokraatit ja sitoutumattomat)
Lea Ahonen, p. 050 911 2737, **@**

Haluamme toimia rakentavassa yhteistyössä eri ryhmittymien kanssa seurakunnan parhaaksi ja evankeliumin eteenpäin viemiseksi.

Haluamme päätöksissä tähdentää sitä, että lapsissa ja nuorissa on seurakunnan tulevaisuus.

Korostamme sitä, että toiminnallisen puolen resurssien tulee olla riittäviä ikäryhmiin katsomatta.

Kirkon kynnyksen tulee olla matala!

TUUSULAN PUOLESTA

(Poliittisesti sitoutumaton)
Cecilia Veikkolainen, p. 043 820 0993, **@**

TUUSULAN RKP

Berit Haglund, p. 040 569 0397, **@**

TUUSULAN SOSIALIDEMOKRAATIT JA SITOUTUMATTOMAT

Jukka Lehtonen, p. 040 314 3573, **@**

Sosialidemokraatit haluavat kutsua jäseniään ja puolueeseen sitoutumattomia kirkkoon kuuluvia seurakuntalaisia mukaan kirkon toimintaan. Seurakuntavaaleissa kirkon jäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa sekä paikallisesti että laajemmin, sillä paikallisilla valinnoilla vaikutetaan välillisesti myös koko kirkon linjaan ja uudistumiseen.

Meidän toiveemme on, että kirkon kynnys on ja pysyy matalana. Seurakunnan tulee tarjota ihmisille tukea ja turvaa arjen muuttuvissa tilanteissa, mahdollisuuksia yhteisöllisyyteen ja mahdollisuus osallistua toimintaan, jossa tehdään työtä lähellä ja kaukana olevien heikompien puolesta. Kirkon sanoma korostaa solidaarisuutta ihmisten välillä, ja tasa-arvon toteutuminen ja suvaitsevaisuus ovat meille tärkeitä.

YHDESSÄ ETEENPÄIN

(Kokoomuksen Tuusulan kunnallisjärjestö)
Tarja Hartman, p. 040 451 2700, **@**

Olet lämpimästi tervetullut mukaan joukkoomme. Seurakuntavaaleihin kannattaa osallistua. Pääset mukaan kehittämään seurakuntaamme ja vaikuttamaan seurakuntamme asioihin. Seurakunta on tärkeä. Soita tai lähetä maili, niin kerron miten edetään.

MISTÄ LUOTTAMUSHENKILÖT PÄÄTTÄVÄT?

Luottamushenkilöt päättävät mm.

• seurakunnan toiminnan linjoista
  • kirkollisveroprosentista
  • talousarviosta eli siitä, mihin kirkollisverorahoja käytetään
  • seurakunnan virkojen täytöstä. He valitsevat esimerkiksi uudet seurakuntapapit, kanttorit ja diakoniatyöntekijät.

ÄÄNIOIKEUS

Sinulla on äänioikeus, kun

• Täytät 16 vuotta viimeistään vaalipäivänä.
  • Olet evankelis-luterilaisen kirkon jäsen. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen. Jäsenyys riittää.
  • Saat äänestää Tuusulan seurakunnan ehdokkaita, jos sinut on merkitty seurakunnan läsnäolevaksi jäseneksi elokuuhun 2018 mennessä.

KYSYTTÄVÄÄ?

Jos sinulla on jotain kysyttävää vaaleihin liittyen, ota yhteyttä:

Mikke Mäki
hallintosihteeri