Seurakuntavaalit
Uskottu, toivottu, rakastettu

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaaleissa seurakunnalle valitaan luottamushenkilöt. He ovat seurakunnan työntekijöiden yhteistyökumppaneita ja edustavat seurakuntalaisia päätöksenteossa.

Valituista luottamushenkilöistä tulee kirkkovaltuuston jäseniä. Kirkkovaltuusto on seurakunnan ylin päättävä elin.

AIKATAULU

Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein. Vaaleissa äänestetään kirkon ja sen seurakuntien tulevaisuudesta valitsemalla luottamushenkilöt nelivuotiskaudelle.

Vaalit

• Seurakuntavaalien virallinen vaalipäivä on 20.11.2022.
  • Vaalien ennakkoäänestys on 8.–12.11.2022 eli ennakkoäänestyspäivät ovat tiistaista lauantaihin.

Ehdokkaat

• Ehdokasasettelu alkaa ti 9.8.
  • Ehdokaslistat pitää palauttaa viimeistään to 15.9. ennen klo 16.

KUKA VOI ÄÄNESTÄÄ?

• Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus.
  • Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

MISTÄ LUOTTAMUSHENKILÖT PÄÄTTÄVÄT?

Luottamushenkilöt päättävät mm.

• seurakunnan toiminnan linjoista
  • kirkollisveroprosentista
  • talousarviosta eli siitä, mihin kirkollisverorahoja käytetään
  • seurakunnan virkojen täytöstä. He valitsevat esimerkiksi uudet seurakuntapapit, kanttorit ja diakoniatyöntekijät.

KYSYTTÄVÄÄ?

Jos sinulla on jotain kysyttävää vaaleihin liittyen, ota yhteyttä:

Martti Napola
hallintosihteeri