Seurakuntavaalit
Uskottu, toivottu, rakastettu

Seurakuntavaalit 2022 Tuusulassa

Marraskuun 2022 seurakuntavaaleissa valitaan Tuusulan seurakunnan kirkkovaltuustoon 33 kirkkovaltuutettua vuoden 2023 alusta alkavalle nelivuotiskaudelle. Voit vaikuttaa oman kotiseurakuntasi tulevaisuuteen äänestämällä!

Seurakuntavaaleissa seurakuntalaisten joukosta valitaan luottamushenkilöt suunnittelemaan oman seurakunnan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle.  Luottamushenkilöt päättävät monista seurakunnan talouteen, rakennushankkeisiin ja työntekijävalintoihin liittyvistä asioista

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu on päättynyt 15.9. Kaikki ehdokaslistat ja ehdokkaat näet tästä.

Tärkeät päivämäärät

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Lue lisää seurakuntavaalien sivuilta www.seurakuntavaalit.fi

Kuka voi äänestää?

• Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus.
  • Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.
  • Kirkkoon liittymisen tulee olla rekisteröity 15.8.2022 mennessä.

Äänestämään sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

• Tavoitteena on saada seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta.

• Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Vaalikone

Mistä luottamushenkilöt päättävät?

Luottamushenkilöt päättävät mm.

• seurakunnan toiminnan linjoista
  • kirkollisveroprosentista
  • talousarviosta eli siitä, mihin kirkollisverorahoja käytetään
  • seurakunnan virkojen täytöstä. He valitsevat esimerkiksi uudet seurakuntapapit, kanttorit ja diakoniatyöntekijät.

KYSYTTÄVÄÄ?

Jos sinulla on jotain kysyttävää vaaleihin liittyen, ota yhteyttä:

Martti Napola
hallintosihteeri