Kanttori laulattaa perheitä

Kanttori Riina Haapaniemen työssä on hyvä hallita monia soittimia.

Uusi kanttori laulattaa perheitä

Lahelan tertussa on hälinää, kun perheet saapuvat muskariin. Siellä niin lapset kuin aikuisetkin osallistuvat musiikkiin ja muuhun yhteiseen tekemiseen. Muskarissa on musiikin iloa, laulua ja leikkiä.

Nyt muskarissa on uusi ohjaaja, kun Tuusulan seurakunnan kanttori Riina Haapaniemi on aloittanut työnsä.

– Vähän jännittää mutta muuten olen hyvällä mielellä, Haapaniemi tunnustaa.

Hänestä on mukavaa vetää muskareita lapsiperheille.

– Tässä työssä voi tehdä sitä kaikista kivointa eli musiikkia lasten kanssa, Haapaniemi kertoo.

Edellisessä työpaikassaan Lahden Joutjärven seurakunnassa Haapaniemi veti lapsikuoroja ja oli mukana avoimissa päiväkerhoissa. Hän viihtyi työssään, mutta päätti kuitenkin hakea Tuusulaan.

– Virka on kiinnostavuudeltaan täydellinen ja olisi ollut typerää jättää hakematta, Haapaniemi sanoo.

Samalla työmatka lyheni 500 kilometriä viikossa, sillä hän asuu perheineen Järvenpäässä.

Tuusula on Haapaniemelle osittain tuttua seutua, sillä hän on toiminut seurakunnassa useita kertoja sijaisena ja kausityöntekijänä 2000-luvulla.

– Lapsikuorolaisiin tutustun tietysti nyt kun kuorot alkaa. Itse asiassa paikatkin ovat vähän muuttuneet, kun Lahelan Terttua ei silloin ollut, Haapaniemi kertoo.

Muuten Haapaniemen työhön kuuluu kanttorin perustehtävät. Hän on mukana messuissa, häissä ja hautajaisissa. Haapaniemi vetää myös aikuisten kuoroja ja on mukana lasten ja perheiden tapahtumissa.

– Tervetuloa vaan moikkaamaan ja juttelemaan kun nähdään, Haapaniemi kehottaa.

18.9.2017

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):