Sotavuodet

Sotavuodet

Sotavuodet 1939-1945 olivat suurten muutosten aikaa Tuusulan seurakunnassa. Miehet olivat rintamilla, viholliskoneet pommittivat Jokelan ja Keravan asemia ja ampuivat konekivääreillään yksittäisiä ihmisiäkin. Vanhuksia, naisia ja lapsia tuli Helsingistä pommituksia pakoon.

Pitkäaikainen kirkkoherra Sulo Verner Vaarantaus kävi yhdessä Tuusulan kunnan edustajien kanssa rintamalla tervehtimässä Tuusulan tykistön miehiä mm. v.1942 ja jouluna 1943.

Tuusulan sankarihautausmaalle on haudattu 171 sankarivainajaa, Kellokoskelle 16 ja Keravan hautausmaalle 21 sankarivainajaa. Kentälle jääneet on myös siunattu hautaan. He saivat myöhemmin nimensä Pro Patria-Nimikirjaan, joka paljastettiin Tuusulan kirkon vieressä 30.11.1999.