Martta Wendelin

Taiteilija Martta Wendelin ja Tuusulan seurakunta

Taidemaalari ja graafikko Martta Wendelin asui Annivaarassa Tuomalan kylällä. Rovasti Matti Korppi-Tommola ja vaimonsa Alma Korppi-Tommola tutustuivat taiteilijaan. Martta Wendelin tarjosi seurakunnan käyttöön muutamia piirtämiään postikortteja. Näin alkoi vuodesta 1967 monivuotinen yhteistyö taiteilijan ja seurakunnan kesken Alma Korppi-Tommolan toimiessa välikätenä.

Taiteilijan käsialaa ovat 1-4 vuotiaille lähetetyt syntymäpäiväkortit, pyhäkoulukortit, kaste- ja kummikortit, adressit sekä joulu- ja onnittelukortit – kaikkiaan 27 erilaista. Vuonna 2010 seurakunta sai luvan julkaista neljä uutta korttia. Korttien tuotto menee puoliksi diakonia- ja lähetystyölle.

Seurakuntakeskuksen kirkkoherranvirastosta, Rykmentintie 34, voi ostaa Martta Wendelinin adresseja sekä postikortteja.