Kirkkoneuvosto esittää kirkollisveron nostamista

Kirkkoneuvosto esittää kirkollisveron nostamista

Tuusulassa on jo usean vuoden ajan odotettu uutta seurakuntakeskusta, jossa olisi tilat sekä toiminnalle että työntekijöille. Rykmentinpuistosta löytyi lopulta sopiva rakennus, josta saadaan remontoimalla toimivat tilat seurakunnan tarpeisiin.

Seurakuntakeskuksen hankinta ja remontti on tarkoitus rahoittaa kiinteän omaisuuden myynnillä. Kiinteistön käyttö ja sen mukanaan tuoma laaja toiminta tuo kuitenkin vuosittaisia käyttökuluja noin 200.000 euron verran. Näillä menoilla talousarvion laadinta tasapainoisena on nykytilanteessa mahdotonta.

Toiminnan menoja on jo useampana peräkkäisenä vuonna karsittu ja nyt ollaan siinä tilanteessa, että lisää karsiminen alkaisi näkyä palvelutason ja toiminnan laskuna. Jotta seurakunta voisi jatkossakin tarjota yhtä laajaa ja monipuolista toimintaa sekä palvella seurakuntalaisia laadukkaasti, esittää kirkkoneuvosto, että kirkollisveroa nostettaisiin 0,1 prosenttiyksikköä.

Tällä pienellä nostolla toivotaan voitavan turvata seurakunnan toiminta useamman vuoden ajaksi. Käytännössä tämä tarkoittaisi keskituloisen, noin 2500€ kuukaudessa ansaitsevan seurakuntalaisen menoihin vajaa 2€ lisää kuukaudessa. Kirkkovaltuusto päättää veroprosentista lokakuun kokouksessaan.

Naapuriseurakunnissa Järvenpäässä ja Keravalla kirkollisvero on 1,25%, mutta heillä on huollettavanaan huomattavasti vähemmän kirkkoja, vanhoja kiinteistöjä ja hautausmaita kuin Tuusulalla. Tuusulan kirkollisvero on tällä hetkellä 1,35% ja nostamisen jälkeen se olisi 1,45%. Sama prosentti on myös Nurmijärvellä, joka on samantapainen kuin Tuusula. Sielläkin on vanhoja kiinteistöjä ja hautausmaita sekä kolme kuntakeskusta, joissa kaikissa on oma kirkko.

6.10.2017

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):