Miksi
Ruokahävikki ja leipäjonot ovat saaneet paljon julkisuutta. Hävikkiä syntyy esim. ravitsemuspalveluissa, kaupoissa ja kotitalouksissa.
Suomessa hävikkiä syntyy henkilöä kohden 20-25kg vuodessa.
Tuusulassa on vähävaraisia ihmisiä, joille jaettu hävikkiruoka on merkittävä apu arjessa.
Miten
Noudamme hävikkiruokaa sovitusti seuraavista kaupoista:
Prisma Järvenpää, S-market Hyrylä, K-Supermarket Kellokoski, Neste K-Market Kerava, K-Market Lahela
Jaamme ruokaa diakoniaruokailujen yhteydessä sekä viemme sitä kunnan ja yhdistysten toimintaan kuten päihde- ja mielenterveyskuntoutujien ryhmiin.
Tuusulan seurakunta on palkannut jakelutyöntekijän, joka arkipäivisin noutaa hävikkiruokaa ja jakaa sen edelleen.
Yhteistyössä
Hyödyntääksemme ruokahävikin mahdollisimman tarkasti teemme yhteistyötä Järvenpään ViaDian kanssa.
Ruokahävikkijakelun suunnittelussa on ollut mukana paikallisia yrittäjiä, järjestöjä, vapaaehtoisia ja Tuusulan kunta.
Lisätietoja
Jaana Rannikko
diakonian työalavastaava
p. 040 544 4747
**@**