Miksi
Ruokahävikki ja leipäjonot saavat nyt paljon julkisuutta. Ihmisten tietoisuus ongelmista niiden ympärillä kasvaa.
Suomessa ruokaa heitetään roskiin noin 15% kaikesta tuotetusta ruoasta. Tuusula on hyödyntänyt onnistuneesti kouluista jäänyttä hävikkiruokaa, mutta hävikkiä tuottavia tahoja on paljon.
Miten
Olemme tehneet sopimuksen Prisma Järvenpää sekä alustavan sopimuksen ravintola Krapihovin kanssa hävikkiruoan hakemisesta. Myöhemmin voimme mahdollisesti ottaa mukaan myös uusia hävikkiruoan lahjoittajia.
Kokoamme ruoan Tuusulan keskustassa sijaitsevaan kunnan omistamaan tilaan. Tilasta vastaa seurakunta ja kunta. Olemme saaneet tilaan lahjoituksena kylmäkoneita ja jääviileäkaappeja sekä maalia tilan kunnostamiseen.
Jaamme ruokaa aluksi jo olemassa oleviin tarpeisiin, kuten päihde- ja mielenterveyskuntoutujien ryhmiin ja Sininauhasäätiön päihteettömään asuntolaan Mutterinmajaan. Jatkossa kehitämme tapoja yhteisöruokailuihin mm. Tuusulan uudessa seurakuntakeskuksessa.
Olemme jakaneet hankkeen vetovastuun Tuusulan seurakunnan ja Tuusulan kunnan kesken. Hankkeesta vastaa yhteistyössä Tuusulan seurakunta ja kunta. Hankkeeseen on palkattu projektityöntekijä ja hänen apunaan toimii vapaaehtoisia.
Lahjoitukset
- Power Järvenpää/ Brother Christmas: Kylmäkoneet
- Raimo Stenvall: maalaustarvikkeita, telineet, maalia 20 litraa.
- Hyrylän Kodin Terra: maalia.
Yhteistyössä
Ruokahävikkijakelun suunnittelussa on ollut mukana paikallisia yrittäjiä, järjestöjä, vapaaehtoisia ja Tuusulan kunta.
Lisätietoja
Raita Karmavuo
diakoni
p. 040 535 7150
**@**