Seurakunnan lapsityö

Seurakunnan lapsityö

Toive alle kouluikäisille lapsille järjestettävästä seurakunnan kerhotoiminnasta tuli lasten vanhemmilta opettaja Kosti Helimäen lausumana. Seurakunta tarttui kirkkoherra Matti Korppi-Tommolan johdolla päättäväisesti toimeen asian eteenpäin viemiseksi.

Päiväkerhotoiminta alkoi Tuusulassa v. 1968 silloisessa uudessa seurakuntakeskuksessa, laajentuen vähitellen myös Jokelaan, Kellokoskelle ja Riihikallioon. Päiväkerhovanhemmat olivat vahvasti ja vastuullisesti mukana kehittämässä ja varustamassa uutta alkanutta toimintaa.

Tuusulalainen päiväkerho poikkesi muiden seurakuntien toiminnasta siinä, että alusta asti lapsille tarjottiin kerhoissa lämmin ateria. Arvelemme ja tiedämmekin, että ruokarukoukset levisivät kerhoista koteihin. Päiväkerholaiset saivat nauttia lämpimästä ateriasta neljässä toimipisteessään vuoden 2015 loppuun saakka.

Päiväkerhon tavoitteena oli ja on yhä tukea lapsen kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä. Perustana on kristillinen arvopohja. Päiväkerhossa on leikin iloa, yhdessä tekemistä ja välittämistä. Ensi vuonna 2018 saamme onnitella 50 vuotiasta päiväkerhotoimintaa.