Kirkollisvero nousee

Kirkollisveron nosto mahdollistaa toiminnan Tuusulan seurakuntakeskuksessa

Tuusulan kirkkovaltuusto päätti 17.10. kokouksessaan nostaa kirkollisveroa 0,1 prosenttiyksikköä. Tällä pienellä nostolla valtuusto toivoo turvaavansa seurakunnan laaja ja monipuolisen toiminnan ja tasokkaan palvelun useamman vuoden ajan.

Veroprosentti on nyt 1,35% ja noston jälkeen se on 1,45%. Käytännössä nosto tarkoittaa keskituloisen, noin 2500€ kuukaudessa ansaitsevan seurakuntalaisen menoihin vajaa 2€ lisää kuukaudessa.

Kirkollisveron nostolle tuli tarve, kun uusi seurakuntakeskus valmistuu. Tuusulassa on usean vuoden ajan etsitty Hyrylästä tiloja sekä toiminnalle että työntekijöille. Rykmentinpuistosta löytyi lopulta sopiva rakennus, josta remontoimalla saadaan toimivat tilat seurakunnan tarpeisiin.

Seurakuntakeskuksen hankinta ja remontti rahoitetaan kiinteän omaisuuden myynnillä, mutta kiinteistön käyttö ja sen mukanaan tuoma laaja toiminta tuo kuitenkin vuosittaisia uusia käyttökuluja ja poistoja noin 400.000 euron verran. Näillä kuluilla talousarvion laadinta tasapainoisena on nykytilanteessa mahdotonta.

Tuusulan seurakuntaa voi verrata Nurmijärven seurakuntaan, jossa on vanhoja kiinteistöjä ja hautausmaita sekä kolme kuntakeskusta, joissa kaikissa on oma kirkko kuten Tuusulassakin. Nurmijärvellä kirkollisveroprosentti on myös 1,45%. Naapuriseurakunnissa Järvenpäässä ja Keravalla kirkollisvero on 1,25%, mutta niillä onkin huollettavanaan huomattavasti vähemmän kirkkoja, vanhoja kiinteistöjä ja hautausmaita.

19.10.2017