Liikkunta-agentti

Ei salainen vaan liikkuva agentti

Espoon ja Helsingin hiippakuntien liikunta-agentiksi valittiin Satu Rathgeber Tuusulan seurakunnan varhaiskasvatus- ja perhetyöstä. Hän kartoittaa hiippakuntien ja niiden seurakuntien liikunnallista toimintaa.

Syksyllä käynnistyi Opetus-ja kulttuuriministeriön tukema hanke Liikuntaa lapsen ja nuoren arkeen. Sen tavoitteena on tarjota liikunnallisia työkaluja seurakuntien varhaiskasvatus-, nuoriso- ja perhetyöhön. Hankkeen toteuttavat Nuori kirkko ry ja Liikkuva seurakunta.

Hankkeeseen etsittiin liikunta-agentteja ja Satu Rathgeber haki mukaan. Hän on innostunut uudesta tehtävästään.

– Tämä on loistava mahdollisuus myös meidän seurakunnalle kehittää liikuntakasvatusta, Rathgeber toteaa.

– Itsekin liikkuvana kolmen alakouluikäisen lapsen äitinä pidän tärkeänä perheiden arkiliikkumista. Otan omat lapseni monesti mukaan liikuntaharrastuksiini. Näin meillä on arkena enemmän yhteistä aikaa. Toki lapsilla on omiakin harrastuksia, mutta nämä arkiset, ilman aikataulua tapahtuvat liikkumiset ovat parhaita, Rathgeber kertoo.

Mistä on kyse

Liikuntaa lapsen ja nuoren arkeen -hanke perustuu liikunta-agenttien toimintaan. He käyvät läpi seurakuntien liikunnallisen toiminnan ja selvittävät onko se systemaattista ja kasvatuksellista. Agentit kuuluvat hankkeen ohjausryhmään ja he markkinoivat selvitystyön kautta löytyneitä uusia toimintatapoja omassa hiippakunnassaan.

Hanke mahdollistaa uusien liikuntaratkaisujen ja -mallien kartoittamisen. Sen kautta voidaan kokeilla uusia liikkumisen tapoja, kehittää uusia liikuntatapahtumia ja kokeilla ideatasolla olevia liikuntamenetelmiä sekä kehittää jo olemassa olevia liikunnallisia pelejä.

Seuraa agenttien kuulumisia

Agenttien kuulumisia voi seurata

• Facebook: Nuori kirkko ry, Liikkuva seurakunta
  • Instagram: nuorikirkko, liikkuvaseurakunta
  • Twitterissä: @nuorikirkko, @LiikkuvaSeurak

Lisää hankkeesta

Lue lisää hankkeesta:

23.10.2017

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):