Isä, isämpi, isin
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Isä, isämpi, isin

Meillä jokaisella on isä. Valtaosa lapsista on saanut olla isänsä kanssa koko ikänsä. Jotkut eivät tiedä, kuka heidän isänsä on.

Omani asui ja eli kanssani elämäni ensimmäiset 13 vuotta. Sitten hänen sydämensä pysähtyi. Jäin ilman isää myös henkisessä mielessä, sillä isäni oli enemmän töissä kuin perheensä kanssa. Lisäksi käsite ”kuningas alkoholi” jätti mielikuvan siitä, että isä-kuningas on pelottava. Minulle jäi syvä kaipaus välittävään ja rakastavaan isään.

Muistan äitini joskus käyttäneen sanaa kunnanisä, tarkoittaessaan Tuusulan kunnan päättäjiä. Tällä ilmaisulla hän loi mieleeni korvaavan isähahmon, auktoriteetin, joka toimii kuten isä perheessä. Aloin oppia, että kaikki isät eivät ole pelättäviä. Tänään olen kiitollinen siitä, että sain käydä peruskoulua esimerkillisen auktoriteetin johtaessa sitä. Sain tämän rehtori-isän myötä oppia, että on olemassa myös taivaallinen Isä.

Suhde omaan biologiseen isään on yllättävän vahva esimerkki, jolla ihminen luo suhteen taivaalliseen Isään. Koska biologinen isäni oli kuollut, hänestä oli tullut taivaan isä. Pelottava ja ankara. Se oli varma tie lain alle, suorituskeskeiseen uskonnollisuuteen.

Vasta aikuisena opin tuntemaan armollisen, rakastavan Isä-Jumalan. Hänet, josta kristityt käyttävät nimeä Abba. Hänet, joka antoi ainoan poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän (Joh. 3:16).

Ja koska tekin olette Jumalan lapsia, hän on lähettänyt meidän kaikkien sydämiin Poikansa Hengen, joka huutaa: ”Abba! Isä!” Sinä et siis enää ole orja, vaan lapsi. Ja jos kerran olet lapsi, olet myös perillinen, Jumalan tahdosta (Gal. 4:6-7).

Muistetaanhan, että kaikkien isien Isä on taivaallinen Isä. Hän olkoon korkein auktoriteettimme. Hän on rakastava, eikä hylkää ketään, joka Hänen tahtoaan noudattaa.

Toivotan oikein siunattua isänpäivää, niin biologisille kuin adoptioisille sekä kunnan- ja valtionisille.

Nina Vitikainen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: