Tuusulan hautausmaat

Tuusulan hautausmaat

Kirkkopuiston hautausmaa Tuusulan kirkon ympärillä on ollut käytössä 1640-luvulta alkaen vuoteen 1896. Hautausmaa on pieni ja sen takia alettiin suunnitella uuden hautausmaan paikkaa. Eri vaiheiden jälkeen uusi paikka löytyi Paijalasta valmistuen 1896. Paijalan hautausmaa on seurakunnan päähautausmaa. Nykyään Kirkkopuistoon saa haudata ainoastaan kirkkoneuvoston luvalla.

Kellokosken hautausmaa on ollut käytössä 1800-luvulta lähtien. Jokelan uurnahautausmaa Jokelan kirkon kupeessa vihittiin käyttöön 1995. Sankarihaudat ovat Kirkkopuiston ns. juhlakentällä, Kellokosken hautausmaalla sekä Keravan hautausmaalla vv. 1940-1945 keravalaiset sodissa kuolleet. Sukuhautoihin haudattiin myös sodassa kaatuneita omaisten toivomuksen mukaisesti.

Ruumisvaunut oli tallella seurakunnalla pappilan alueella vielä 1960-luvulla, jolloin ne kirkkoherra Matti Korppi-Tommolan aikana hävitettiin huonokuntoisina. Ruumisvaunuja säilytettiin pappila avonaisessa katoksessa, joka on purettu. Korppi-Tommola sopi naapurin (Mauno Liskin appivanhempien) kanssa ruumisvaunujen purkamisesta niiden huonon kunnon takia. Yksi kärrynpyöristä on säilynyt ja on Mauno Liskin pihassa puutarhapöytänä (ilmeisesti pyörivänä).