Seurakunnan kuorotoiminta

Seurakunnan kuorotoiminta

Seurakunnan ensimmäinen kirkkokuoro syntyi vuonna 1917, kun vuonna 1908 perustettu NKY:n kuoro muutettiin kirkkokuoroksi. Asiaa vauhdittivat kirkkoherra Uno Wegelius ja kanttori Sakari Soinne.

Lauluja harjoiteltiin kylissä pienemmissä ryhmissä, ja kirkonkylään kokoonnuttiin isommalla joukolla. Vuosisadan alussa kirkkokuorot osallistuivat jumalanpalveluksiin lähinnä suurimpina kirkkopyhinä. Tuusulassa kuoro oli mukana muissakin juhlissa.

Välillä kuorotoiminta laantui. Vuonna 1934 perustettiin Tuusulan Kirkkokuoro ry, jonka toiminta oli säännöllistä. Kuoroa ohjasi seurakunnan kanttori.

1970-luvulla musiikkitoiminta vilkastui moninkertaiseksi. Kuoroja perustettiin Jokelaan ja Kellokoskelle sekä lapsille ja nuorille. Laajan kuorotoiminnan mahdollisti vuonna 1976 perustettu toinen kanttorin virka. Kolmas virka perustettiin vuonna 1982.

Tällä hetkellä musiikkityössä on viisi kanttoria ja 11 kuoroa. Kuorot osallistuvat moniin tapahtumiin omassa seurakunnassa, muualla Suomessa ja joskus ulkomaita myöten.