Joulukirkkoperinne

Joulukirkkoperinne

Adventti- ja jouluaika on juhlasta juhlaan kulkua seurakunnassa. On joulujuhlia, kauneimpia joululauluja, jouluaaton hartauksia ja erilaisia jouluisia tilaisuuksia.

Jouluaamun jumalanpalvelus Tuusulan kirkossa on säilynyt lähes samana sadan vuoden ajan. Vuonna 1917 lähdettiin hevosreellä joulukirkkoon kuudeksi. Ruotsinkielisten Julotta oli kahdeksalta. 1950-luvulta lähtien joulukirkko on pidetty seitsemältä ja Julotta yhdeksältä. 1950-1960 -luvuilla hevosreet vaihtuivat pikku hiljaa autoiksi.

Nykyään jouluaamun kirkkoa enemmän väkeä vetävät jouluaaton hartaudet ja kauneimmat joululaulut. Ne saavat kirkot täyteen Jokelassa, Kellokoskella ja Hyrylässä.

Tänä vuonna kauneimpia joululauluja lauletaan 45. kerran ja tilaisuuksia on 14. Aattohartauksia on Tuusulassa 11. Lisäksi on jouluaaton yömessu Tuusulan kirkossa.

Seurakunta on ollut myös mukana Tuomaasta Nuuttiin- tapahtumassa 2000-luvun alusta saakka.