Rauhantuli

Betlehemin rauhantuli

Saimme perjantaina 8.12.2017 vastaanottaa Betlehemin rauhantulen. Voit käydä sytyttämässä liekistä oman kynttiläsi ja viedä rauhan ajatusta läheisillesi.

Rauhantuli löytyy seurakuntakeskuksen pääoven vierestä.

Ota mukaan oma lyhtykynttilä tai kynttilä ja lyhty sekä tulitikut.

Mistä Betlehemin rauhantulessa on kysymys

Betlehemin Rauhantuli tuo valoa vuoden pimeimpään aikaan. Se muistuttaa meitä kaikkia rauhaa edistävän yhteistyön tärkeydestä.

Historia

Betlehemin rauhantulen perinne alkoi 1986, kun itävaltalainen yleisradio ORF järjesti ensimmäisen kampanjan osana suurempaa hyväntekeväisyysprojektia. Silloin itävaltalainen lapsi nouti liekin Jeesuksen syntymäpaikalta ja lähetti sen matkaan ympäri maailmaa. Perinne on jatkunut aina tähän päivään saakka.

Betlehemin rauhantuli liittyy partiolaisiin

Partiolaiset ovat olleet alusta lähtien mukana rauhantulen levittämisessä ja kuljettaneet sitä läpi Euroopan.

Eri maiden partiolaiset ovat ottaneet perinteekseen liekin kuljetuksen joulunaikana kirkkoihin, vanhustentaloihin, päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin, vankiloihin ja erilaisiin tapahtumiin muistuttamaan rauhan tärkeydestä.

Rauhan liekillä on paikkansa myös yksittäisten ihmisten kodeissa. Sen viesti ylittää kansallisuuksien, uskontojen ja poliittisten vakaumusten rajat. Liekin vastaanottajan ei tarvitse olla myöskään partiolainen. Vilpitön halu vastaanottaa viesti riittää.

12.12.2017

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):