Hautapaikat

Hautapaikat

Seurakunta luovuttaa haudan omaisten käyttöön kuolemantapauksen vuoksi. Yhdessä haudassa on kaksi hautasijaa.

Hautaoikeus on määräaikainen

Hautaoikeus kestää 25 vuotta. Määräajan päätyttyä haudalle voi lunastaa lisää hallinta-aikaa 25 vuodeksi kerrallaan. Hautaoikeuden haltija voi luopua haudasta ennen määräajan päättymistä. Haudan voi luovuttaa vain seurakunnalle.

Vanhat ainaishaudat eli a-haudat ovat edelleen voimassa rajoittamattoman ajan. Niihin voi yhä haudata kirkkolaissa mainittuja henkilöitä.

Haudassa voi olla useampi hautapaikka

Haudassa on 1 tai useampi hautapaikka. Hautapaikan koko on 1m x 2m. Yhdessä hautapaikassa on

• matalahaudassa 1 hautasija
  • syvähaudassa 2 hautasijaa

Hautapaikkakohtainen koskemattomuusaika on 20 vuotta. Kellokosken hautausmaalla aika on 25 vuotta. Aika lasketaan viimeisestä arkkuhautauksesta. Syvähaudassa laskeminen aloitetaan päällimmäisestä hautauksesta. Koskemattomuusajan päätyttyä hautaan voidaan käyttää uudelleen.

pdf liite

Tarpeellista tietoa