Hautapaikat

Hautapaikat

Seurakunta luovuttaa haudan omaisten käyttöön kuolemantapauksen vuoksi. Yhdessä haudassa on kaksi hautasijaa.

Hautaoikeus on määräaikainen

Hautaoikeus kestää 25 vuotta. Määräajan päätyttyä haudalle voi lunastaa lisää hallinta-aikaa 25 vuodeksi kerrallaan. Hautaoikeuden haltija voi luopua haudasta ennen määräajan päättymistä. Haudan voi luovuttaa vain seurakunnalle.

Vanhat ainaishaudat eli a-haudat ovat edelleen voimassa rajoittamattoman ajan. Niihin voi yhä haudata kirkkolaissa mainittuja henkilöitä.

Haudassa voi olla useita hautapaikkoja

Haudassa on yksi tai useampi hautapaikka. Hautapaikan koko on 1 m x 2 m. Yhdessä hautapaikassa on

• matalahaudassa yksi hautasija
  • syvähaudassa kaksi hautasijaa

Hautapaikkakohtainen koskemattomuusaika on 20 vuotta. Kellokosken hautausmaalla aika on 25 vuotta. Aika lasketaan viimeisestä arkkuhautauksesta. Syvähaudassa laskeminen aloitetaan päällimmäisestä hautauksesta. Koskemattomuusajan päätyttyä hautaa voidaan käyttää uudelleen.

pdf liite

Hautaushinnasto 2018