Inventointi

Inventointi

Tuusulan seurakunta on tekemässä hautausmaidensa inventointia.

Inventoinnissa kerätään ja tallennetaan tietoja mm.

• haudoista
  • hautamuistomerkeistä
  • haudatuista
  • hautaustavoista

Yhteistyössä ovat mukana Järvenpään ja Keravan seurakunnat sekä Tuusulan museo. Suurimpana työnä on Paijalan hautausmaan inventointi.

Tietojen avulla voidaan entistä paremmin vaalia ja suojella hautausmaakulttuuria. Näin myös jälkipolvet saavat tietoa niistä haudoista, joita ei voida säilyttää.

Kaikki seurakunnalle palautuvat haudat inventoidaan ennen jatkokäyttöä. Suurin osa Paijalan hautausmaan vanhimman osan haudoista on käyty läpi. Niistä on täytetty hautamuistomerkkien inventointilomake. Tiedot erityisistä muistomerkeistä tallennetaan hautaohjelman yhteyteen. Osa haudattujen tiedoista on jo hautakirjanpidossa ja kirkonkirjoissa. Tietoa haudatuista ja hautausmaan historiasta on kerätty vuodesta 1990 alkaen.

Seurakunta ottaa mielellään vastaan tietoa haudoista ja haudatuista. Ennen kaikkea olemassa olevaa tietoa täydentävä tieto on tervetullutta.

pdf liite

Täytettävä inventointilomake (360kt)