Pál Keczkó lääninrovastiksi

Pál Keczkó lääninrovastiksi

Ystäväseurakuntauutisia Unkarista Budapestista: Pál Keczkó Budan rovastikunnan lääninrovastiksi.

Ystäväseurakuntamme Budahegyvidekin seurakunnan kirkkoherra Pál Keczkó asetettiin Budan rovastikunnan lääninrovastiksi. Piispa Tamás Fabinyn siunasi hänet tehtäväänsä helteisenä sunnuntaina 10.6.2018. Tilaisuudessa oli mukana pastorimme Satu Mäkinen puolisonsa Ilkan kanssa.

Päivä alkoi juhlavalla tehtävään siunaamisella Budahegyvidekin kirkossa. Sen jälkeen kuultiin puheita, ja lopuksi nautittiin pitkien pöytien antimista kirkon etupihalla.

Seurakuntalaiset Budapestissä muistelivat Tuusulan seurakunnan entisiä työntekijöitä mm. Sakari Vuorista, Jaakko Launikaria ja Jaakko Malista. He olivat tulleet tutuiksi unkarilaisille vuosien saatossa.

Ystävyys seurakuntien välillä on kestänyt jo miltei 30 vuotta. Seurakuntaryhmät ovat vierailleet puolin ja toisin. Esimerkiksi kuorot, rippikouluryhmät ja yksittäiset seurakuntalaiset ovat tehneet vierailuja seurakunnasta toiseen.

12.6.2018