Valkeala 2

Leiri: 11.6-18.6.2019

Konfirmaatio: 30.6.19 Tuusulan kirkossa klo 14.00

27.1.2019

Tapaamme ensimmäisen kerran Tuusulan kirkolla klo 27.1 klo 12.00. Ole hyvissä ajoin paikalla. Osallistumme ryhmänä rippikoulusunnuntain jumalanpalvelukseen. Mukana on myös 10 muuta ryhmää.

3.2.2019

Tapaamme ryhmän kanssa Riihikalliossa Pellava nimisessä talossa klo 15.00. (Pellavamäentie 11) Päivä loppuu noin klo 19.15. Osallistumme ryhmän kanssa Rihasalissa päivän päätteeksi messuun. Nuorilla on mahdollisuus osallistua myös ehtoolliselle. Päivä alkaa ruokailulla.

13.2.2019

Valmistamme ryhmän kanssa iltakirkon Jokelan kirkolla. Tapaamme klo 18.00 ja päivä päättyy noin 20.45

Osoite: Kouluraitti 11

16.3.2019

Ryhmä osallistuu rippikouluralliin Hyrylän seurakuntakeskuksella. Tule paikalle viimeistään klo 10.50. Päivä päättyy noin 12.30. Rykmentintie 34.

4.5.2019

Kokoonnumme Tuusulan kirkolle klo 12.00 ja osallistumme ryhmänä konserttiin. Konsertin jälkeen siirrymme kävellen seurakuntakeskukselle tapaamaan isosia ja paistamaan mm. makkaraa. Päivä päättyy seukkarilla klo 14.00.

SEURAKUNTAAN TUTUSTUMINEN

Risto

Saat Risto-vihkosen ryhmän ensimmäisessä tapaamisessa, jonka kanssa voit jo tutustua ulkoläksyihin. Täytä valmiiksi Riston omistajan tiedot ja tarkemmat ohjeet Ristosta saat ryhmäsi ensimmäisessä tapaamisessa. Pidä Risto mukana jokaisessa rippikoulutapaamisessa ja -tapahtumassa.

Uusi rippikoulusuunnitelma

Uusi rippikoulusuunnitelma Suuri ihme astui voimaan vuonna 2018. Uuden suunnitelman mukaisesti ehtoollisopetusta annetaan jo rippikoulun alussa, jolloin rippikoulua käyvä nuori voi osallistua itsenäisesti ehtoolliselle rippipappinsa johdolla. Kannustamme nuoria käymään ehtoollisella, mutta osallistuminen ehtoolliselle on aina vapaaehtoista. Ehtoolliselle voi tulla myös siunattavaksi.

Itsenäiset käynnit

Yhteisten tapaamisten lisäksi rippikouluun kuuluu itsenäinen käynti yhdessä vapaavalintaisessa nuortenillassa sekä yhdessä jumalanpalveluksessa ennen leiriä. Nuorteniltoja järjestetään Tuusulan seurakuntakeskuksessa ja Jokelan kirkolla. Ota Ristoon merkintä käynnistäsi. (Huom! koulujen kirkkohetket eivät korvaa jumalanpalveluskäyntiä.)

LASKU

Seurakunnan taloustoimisto tulee lähettämään rippikoululaskun kotiin sähköpostilla leirin jälkeen. Perheillä, joilla on suuria taloudellisia vaikeuksia, on mahdollisuus anoa maksuaikaa tai maksuvapautusta. Tällöin ota hyvissä ajoin yhteyttä.

SAVUTTOMAT RIPARIT

Tuusulan seurakunnan kaikki riparit ovat savuttomia. Tämä koskee myös kaikkia ennakkotapaamisia.

Tervetuloa rippikouluun. Olkoon rippikoulu sinulle seikkailu, joka myös antaa eväitä elämääsi!

Janne Hollo

rippikoulupappi