Kellot soivat

Myös Jokelan kirkon kellot soivat perjantaina.

Kirkkojen kellot soivat perjantaina

Tuusulan kirkkojen kellot soivat Kansainvälisenä rauhan päivänä perjantaina 21.9.2018 klo 19. Silloin kellot kuuluvat Jokelassa, Kellokoskella ja Tuusulassa.

Seurakunta osallistuu kellojen soitolla Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden tapahtumaan. Kellojen soittoon liittyvät tavat ja perinteet ovat osa eurooppalaista kulttuuriperintöä. Tapa yhdistää myös uskontoja ja kulttuureja yli kielirajojen. Tapahtumassa kelloja soitetaan muistutuksena solidaarisuuden, rauhan ja kulttuuriperinnön merkityksestä Euroopassa ja maailmassa.

Kellojen soittamisella on pitkät perinteet Euroopassa. Kellojen äänet ovat rytmittäneet sekä maallista että uskonnollista elämää. Kellojen soittaminen kuuluu moniin seremonioihin, mutta soittamisella viestitään myös arkisesta ajankulumisesta. Kellojen äänet herättävät monenlaisia muistoja ja kellojen ääni on monille tärkeä.

Suomesta mukaan tempaukseen on ilmoittautunut jo yli 50 kirkkoa.

Voit katsoa päivittyvän listan Kulttuuriperinnön Eurooppalainen teemavuosi-sivustolta.

Koko Euroopan tilanteen näet Sharing heritage-sivulta.

20.9.2018

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia