Olen mitä syön
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Olen mitä syön

Jo pitkään olen paininut ylipaino-ongelmani kanssa. Ahdistava olo kehossa tuotti tuskaa ja kuormitti sekä itseäni että ympäristöäni. Vaikka tiesin syyt, en saanut itseäni sparrattua muutokseen. Pääsin vihdoin ravitsemusterapian avulla kohtaamaan ongelmani, jotta pääsen käsiksi muutokseen.

Sain tietää, että lapsuuden malli ruokailuun on vaikuttanut erittäin paljon siihen, millainen ruokavalion hallinta minulle muodostui. Ei lainkaan mallikelpoinen. Opin huonon suunnan, johon kiinnitin huomoni. Menetin terveyteni ja olin vähällä menehtyä.

Jumala sai kuitenkin aikaan elämässäni suunnan muutoksen. Ajatukset ja asenteet alkoivat hiljalleen muuttua. Heräsin. Tulin tietoiseksi itsestäni ja kehostani Pyhän Hengen voimalla.

Olen sitä, mitä aisteillani syön. Tämä pätee myös hengelliseen ruokaan. Ne äänet, sanat ja kuvat, millä sieluani ruokin, vaikuttavat minussa ja tuottavat ympäristöönkin keveämpää taakkaa. Jos ahmin ahdistavia asioita, toksiinit alkavat jyllätä kehossa ja mielessä. Kun vien kuonan Kristukselle ja puhdistan sydäntäni rukouksessa ja käyn ehtoollisella, kevenen. Kun ylläpidän terveellistä hengen ruokavaliota Raamatun sanan avulla, oloni pysyy keveämpänä. Nauttiakin saa.

Myös uskon elämässä lapsuuden malli vaikuttaa siihen, miten asennoidun kristinuskoon aikuisena. Siksi olen kiitollinen, että sain iltapalaksi Isä meidän-rukouksen.

Nina Vitikainen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: