Yhdessä-palkinto Tuusulan seurakunnalle
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Yhdessä-palkinnon lahjoitus ja vastaanotto: Tuusulan kunnan kuntasuunnittelupäällikkö Asko Honkanen (vas.), Klaus Winqvist, kirkkoherra Ulla Rosenqvist, piispa Kaisamari Hintikka ja Ilkka Ertimo.

Yhdessä-palkinto Tuusulan seurakunnalle

Espoon piispa Kaisamari Hintikka myönsi Yhdessä-palkinnon Tuusulan seurakunnalle.

Espoon hiippakunnan vuotuinen Yhdessä-tunnustuspalkinto myönnettiin kolmannen kerran. Sen sai Tuusulan seurakunta tunnustuksena innovatiivisesta yhdessä tekemisestä uuden seurakuntakeskuksen remontoimisessa.

Palkinnolla halutaan nostaa esiin uusia avauksia ja hyvin toteutettua perustoimintaa, jotka seurakunta on toteuttanut huomattavana yhteistyönä. Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka myöntää ja jakaa palkinnon.

Palkinnon ottivat vastaan 26.2.2019 Ilkka Ertimo, Klaus Winqvist, kirkkoherra Ulla Rosenqvist ja Tuusulan kunnan kuntasuunnittelupäällikkö Asko Honkanen. Paikkana oli Espoon tuomiokapituli.

Tuusulan seurakunta sai uuden seurakuntakeskuksen yhdessä tehden

Tuusulan seurakunnan vanhan seurakuntakeskus valmistui vuonna 1967 ja se purettiin vuonna 2013. Uusi seurakuntakeskus remontoitiin Rykmentinpuistossa sijaitsevaan entiseen Puolustusvoimien Kansainväliseen keskukseen. Yhdessä tehden on saatu aikaan tyylikkäät, laadukkaat ja toimivat tilat kaikkien seurakuntalaisten käyttöön.

Hankkeen toteuttamisessa oli mukana niin seurakuntalaisia, luottamushenkilöitä, seurakunnan viranhaltijoita ja työntekijöitä kuin melkoinen joukko rakennusalan ammattilaisia sekä Tuusulan kunta.

Seurakunta osti Senaattikiinteistöltä vapautuneet Puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen rakennukset vuonna 2016. Tilankäytön suunnittelijana toimi Tuusulan seurakunnan jäsen arkkitehti Klaus Winqvist. Hankkeelle nimitettiin johtoryhmä, jonka puheenjohtajana toimi kirkkoneuvoston jäsen, kiinteistötoimen johtokunnan puheenjohtaja Ilkka Ertimo. Sekä Winqvist että Ertimo tekivät kaiken työn seurakuntansa hyväksi omalla ajallaan.

Uudet tilat otettiin käyttöön joulukuussa 2017. Vaikka 5,1 miljoonan euron budjetti ylittyi 0,2 miljoonalla eurolla, kokonaan uuden seurakuntakeskuksen rakentaminen olisi tullut maksamaan kaksi kertaa enemmän. Vapaaehtoisvoimin ja yhteistyöllä on saatu aikaan nyt runsaan vuoden vilkkaassa käytössä ollut tyylikäs ja toimiva seurakuntakeskus.

Lähde: Kirkon viestintä

26.2.2019

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: