Juhannus
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Juhannus

Pyysin ystäviäni miettimään mitä heille tulee mieleen sanasta juhannus. Sain seuraavia ajatuksia: mökkeily, yhdessäolo, lepo, keskikesän juhla, pakanallinen juhla, kauneus, tässä ja nyt eläminen, yliodotuksia, aliodotuksia ja Johannes Kastaja.

Näinhän se on. Juhannukseen liittyy paljon toiveita, kauneutta, valoa ja iloa, mutta kun meistä ihmistä on kysymys niin myös pettymyksiä ja ikäviä asioita.
Monen suomalaisen loma ajoittuu juhannukseen. Hyvä niin. Kaipaamme katkoa arjen oravanpyörään, joka tuo mukanaan uusia asioita jatkuvalla syötöllä, ja kaikkeen pitäisi kyetä vastaamaan saman tien. Tällaisessa menossa hämärtyy se, mikä elämässä on keskeistä ja tärkeää.

Tauko on siis paikallaan. Silloin on mahdollisuus vain olla tässä hetkessä. On rauha ajatella ja keskittyä olennaiseen. Aikanaan Johannes Kastaja kutsui ihmisiä pois arjen keskeltä. Hänet tavatakseen oli lähdettävä luonnon rauhaan, Jordan-virran varrelle, jossa hän tarjosi ihmisille kestävää pohjaa elämälle ja kastoi ihmisiä uuteen alkuun. Johannes Kastajan tiesi omaksi tehtäväkseen myös raivata tietä puoli vuotta myöhemmin syntyvälle Jeesukselle.

Kun ihmiset halusivat kuulla Johannes Kastajaa, lähtivät he siis luonnon helmaan häntä tapaamaan. Tänä päivänä moni meistä tekee juuri samalla tavalla ja lähtee loman ajaksi luontoon, mökille, vesille tai vaikka patikoimaan ja miettimään oman elämän perustaa ja mielekkyyttä. Juhannuksen päähenkilön nimi, Johannes Kastaja, kertoo meille vielä yhden olennaisen asian elämästä. Jumala on armollinen sinulle ja minulle juuri sellaisina kuin olemme. Hyvää juhannusta kaikille!

Tiina Penttilä

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: