Taivaallista huolenpitoa 24/7
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Taivaallista huolenpitoa 24/7

Ruuatta ja juomatta jääminen, petoeläimen saaliiksi joutuminen tai rotkoon putoaminen. Muun muassa tällaisia vaaroja lampailla oli Israelin maastoissa. Siksi aitauksesta ulos viety lammaslauma tarvitsi paimenta, joka johdatti, suojeli ja auttoi heitä.

Raamatun mukaan lampaat ovat vertauskuva kristityistä. Kristillisen uskon mukaan ihmisellä on vaaran paikkoja ja vihollisia tässä maailmassa. Syntiinlankeemuksen myötä tuli synti, joka on ihmisen taipumus tehdä Jumalan tahtoa vastaan, ja joka siis erottaa ihmisen Jumalasta. Sen myötä tuli myös kuolema, ja myös Jumalan vastustajalla on omat juonensa.

Tarvitaan siis paimen, joka auttaisi meidät pois niiden otteesta. Sellainen hyvä paimen on tullut. Häntä olemme hiljaisella viikolla ja pääsiäisenä muistaneet. Hyvä paimen, Jeesus, antoi henkensä lammasten puolesta. Ja pääsiäisenä juhlimme ylösnoussutta Jeesusta. Näin tulivat voitetuksi ne voimat, jotka estävät pääsyä Jeesuksen laumaan. Nyt ei ole mitään estettä, kaikki on valmistettu meitä varten, saamme ”palata sielujemme paimenen ja kaitsijan luo” (1. Piet. 2).

Siinä laumassa saamme osaksemme hyvän paimenen johdatusta, suojelua ja apua. Paimenta me tarvitsemme, koska vastustajamme eivät ole vielä lopullisesti kuolleet ja kuopatut. Jeesuksen tähden saamme joka päivä syntimme anteeksi. Hän ravitsee meitä Raamatun sanalla ja ehtoollisella. Hän suo lohdutusta ja toivoa hädän hetkellä ja on luvannut pitää huolta myös ajallisen elämän päätyttyä.

Näkymättömässä maailmassa on siis olemassa hyvä paimen, joka ei koskaan jätä pulaan ja tahtoo aina meidän parasta. Kuulostaa ehkä liian hyvältä ollakseen totta! Mutta sille matkalle meitä kutsutaan, että saamme tulla tuntemaan yhä syvemmin hyvän paimenen rakkautta.

”Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu.” (Ps. 23)

Lauri Seppänen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: