Hiljaisuus
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Hiljaisuus

Hiljaisuuteen suostuminen voi tuntua jännittävältä. Hiljaisuudessa ei kuitenkaan ole mitään pelottavaa. Se ei ole tyhjyys vaan se on täynnä monenlaisia asioita. Usein se on aluksi täynnä monenlaisia tunteita, mielialoja ja ajatuksia keskeneräisistä asioista. Vähitellen mieli rauhoittuu ja hiljaisuus laskeutuu myös sydämeen. Hiljaisuus saa olla rauhaa ja lepoa.

Hiljaisuuden voit kuulla Jumalan. Rukouksen hiljaisuudessa Hän pääsee lähelle, hoitamaan haavojamme, parantamaan kipumme. Hän on luvannut kulkea kanssamme elämämme jokaisena päivänä, niin arjessa kuin hiljaisuudessa. Hiljaisuuden siunaus säteilee pitkälle arkeen. 

Jeesus sanoi kerran väsyneille opetuslapsilleen: ”Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää.” (Mark. 6:31). Toisen kerran hän kutsui heitä: ”Tulkaa minun luokseni kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.” (Matt. 11:28)

 

Alla lisää kevään 2023 tulevista tapahtumista.

la 4.2. Hiljaisuuden retriitti-päivä 

ke 1.3. alkaen Paastonajan Hiljaisuuden jooga keskiviikkoisin 5.4. asti.

la 25.3. Hiljaisuuden retriitti-päivä

Hiljaisuuden retriittipäivä 25.3.2023

Retriittipäivässä vetäydymme hetkeksi pois tutusta ympäristöstä ja arjen kuvioista hiljaisuuteen, kuullaksemme mitä sisimmällämme – ja Jumalalla – on meille sanottavana. Lue lisää