Kitisevä bussi
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kuva: Juho Nurmi, Helsingin kaupunginmuseo

Kitisevä bussi

Tuusulan kunnan yksi suurimpia mullistuksia on ollut elokuussa Helsingin sisäiseen liikenteeseen liittyminen. Asiasta on tiedotettu ainakin kahden vuoden ajan. Muutos on tulossa! Varaudu! Hanki kortti ajoissa! Tutustu aiheeseen. Ja näin ovat useimmat valveutuneet tehneetkin.

Muutos toi kuitenkin tullessaan paljon epäkohtia. En paneudu niihin tässä tekstissä, vaan otan tarkasteluun heidät, jotka haluvat mieluummin jäädä valittamaan omaa perehtymättömyyttään. Ikäänkuin se olisi kunnan ja päättäjien syy, että ei ole vaivautunut ottamaan ajoissa selvää. Esille nostetaan oman mukavuusvyöhykkeen mureneminen näkemättä kokonaisuutta tai niitä asioita, jotka nyt ovat paremmin.

Takavuosina Matikaisen mummon mökkikin laitettiin matalaksi, kun oli tullut jo tiensä päähän. Siis se mökki. Tietä kun jatkettiin mökin päältä. Koti, jota mummo ei enää jaksanut hoitaa, oli muuttunut rivitaloasuntoon, jossa palvelu pelasi. Jäikö mummo itkemään menetettyä mökkiä vai näkikö uudessa kodissa jotain hyvää? Sen saa jokainen sydämessään itse päättää.

Kristinuskossa on sama logiikka. Haluatko nähdä kaiken sen hyvän, mitä Jumala luo vai jäätkö valittamaan niitä elämän osa-alueita, jotka eivät ole toteutuneet oman tahtosi mukaisesti? Tuijotatko epäkohtiin kritisoiden, että Raamattu ei ole sellainen, kuin olit luullut sen olevan? Vai katsotko tulevaisuuteen, nähden sen mitä on edessä?

Suosittelen, keskity Jeesukseen Kristukseen ja hänen paluunsa odottamiseen. Varaudu jo nyt.

Nina Vitikainen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: