Kaipaatko kuuntelijaa?

Kaipaatko kuuntelijaa? Ahdistaako? Masentaako? Kaipaatko uusia näkökulmia elämään? Toivotko rukousta asioidesi puolesta?

Sielunhoitoterapiaa nuorille ja nuorille aikuisille

Tuusulan seurakunnassa on tarjolla sielunhoitoterapiaa nuorille ja nuorille aikuisille (14-25v). Voimme kohdata kerran, useasti, tarpeen mukaan tai säännöllisesti pitemmällä aikavälillä. Sinä päätät.

Sielunhoitoterapia on luottamukseen ja vaitioloon perustuvaa keskustelua, jossa on taustalla kristillinen ihmiskäsitys: ihminen on henkinen, hengellinen, fyysinen ja sosiaalinen kokonaisuus. Kun jollakin näistä osa-alueista elämä kuormittuu tai kriisiytyy, ihminen alkaa voida huonosti ja oireilla eri tavoin. Tyypillisiä oireita ovat esim. ahdistus, masennus, surun tunteet, vihan tunteet, väsymys, univaikeudet, pelot, häpeä, syyllisyys, toivottomuus, näköalattomuus jne.

Sielunhoitoterapiassa omia asioita, tunteita, ihmissuhteita ja elämää käydään läpi keskustellen ja peilataan sitä sekä psykologian että kristillisen uskon näkökulmista käsin. Kyseessä on supportiivinen, voimaannuttava tuki, jossa ihminen tulee nähdyksi, kuulluksi ja todesta otetuksi omine kokemuksineen. Apuna asioiden tunnistamisessa ja käsittelyssä voidaan käyttää esim. erilaisia toiminnallisia menetelmiä, itsehoitotehtäviä ja rippiä.

Sielunhoitoterapia ei korvaa ammatillista psykoterapiaa, mutta on hyvä alku matkalle itseen ja omannäköiseen elämään. Yhdessä voimme arvioida millaisista tukitoimista hyödyt sielunhoitoterapian lisäksi. Sielunhoitoterapia päättyy aina rukoukseen, jossa yhdessä sovituista asioista sielunhoitoterapeutti puhuu autettavan puolesta Jumalalle.

Jos siis kaipaat kuuntelijaa, uusia näkökulmia, yhteisiä oivalluksia, puhumista ja asioiden läpikäymistä… älä epäröi ottaa yhteyttä. Laitetaan kuppi kuumaa ja käydään asioita yhdessä läpi. Sielunhoitoterapia kestää kerrallaan yhden tunnin verran ja keskustelulle on varattu rauhallinen tila Tuusulan seurakunnan tiloista seurakuntakeskukselta (Rykmentintie 34).

Yhteystiedot:

Mirkka Drugg