Ehdoton joulun tähti
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Sähköinen joulutähti ikkunassa.

Ehdoton joulun tähti

Olin yksi niistä yli kahdesta miljoonasta suomalaisesta, jotka tuijotimme itsenäisyyspäivänä Linnan tähtiloistetta. En ehkä katsellut juhlapukuja samalla silmällä kuin monet naiset tekivät. Lähinnä katselin pelokkaana mitä tapahtuisi kantajalleen, mikäli hänen Linnan lattioita putsaavan laahuksensa päälle astuisi joku.

Yritin bongailla kättelyyn kiemurtelevista jonoista tuttuja. Tunnistin toki monia, mutta hyvää päivää tuttuja, saati ystäviä tai kavereita en nähnyt. Todennäköisesti heitäkään ei ollut kutsuttu, taaskaan. Tuttujen bongailun lomassa arvuuttelin millä avuilla itse kukakin oli juhliin kutsuttu. Moni pääsi juhlimaan asemansa puolesta, toiset saavutustensa puolesta ja jotkut vaan oltuaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Kuka oli ns. tähti ja kuka taas oli tavallinen kansanmies tai -nainen, mattimeikäläinen.

Juhlien jälkeisellä viikolla olin urheilemassa espoolaisessa sisäliikuntahallissa. Koin hämmentävän tilanteen, kun kohtasin muutaman Linnan juhliin itsensä urheillen urheilutähden. Käsi meinasi nousta tuttavalliseen tervehdykseen, kunnes muistin, että Linnan juhlissa kohtaamisemme oli ollut yksisuuntaista. Katse kiinnittyi edessä avautuvaan juoksurataan ja kädet pysyivät alhaalla.

Itsenäisyyspäivän juhlien lisäksi joulukuu antaa tähtien bongailuun aivan loistavat puitteen, kun kauppojen ja kotien ikkunat ja monet muut paikat täyttyvät monenlaisista joulun tähdistä. On tonttuja, pukkeja, tähtiä, kukkia, kinkkuja ja ties mitä. Katsellessani tätä kaikkea, arvuuttelen miten edellä mainitut ja monet muut ovat paikansa saavuttaneet.

Itselleni ehdoton joulun tähti on kuitenkin koruttomassa seimessä, kaukana tähtiloisteesta, makaava pieni vauva. Helposti unohdettavissa, näppärästi sivuun työnnettävissä, mutta kuitenkin helposti saavutettavissa keskellämme olevana.
Hyvää syntymäpäivää seimen lapsi!

Tommi Aulasmaa

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: