Hautakivien kierrätys

Hautausmaa.

Hautakivien kierrätys

Seurakunta alkaa myydä vanhoja hautakiviä uusiokäyttöön. Hautakivet ja haudan reunakivet tulevat seurakunnan hallintaan siirtyneistä haudoista.

Haudan ostaja voi halutessaan ottaa käyttöönsä vanhan haudan kivilaitteineen. Silloin hän voi

• Jättää historiavainajien nimet muistomerkin kääntöpuolelle
  • Hiotuttaa nimet pois
  • Joissain erikseen mainituissa tapauksissa seurakunta velvoittaa, että nimitiedot säilytetään hautakiven kääntöpuolella.

Jos hautakivessä on erikoisia kaiverruksia tai kuvioita, seurakunta voi määrätä ne säilytettäväksi. Pienten muutosten, esimerkiksi lintukoristeiden laitto, sallitaan, mutta jokainen tapaus ratkaistaan yksilöllisesti. Tässä tapauksesta hautakivestä on tehtävä muistomerkkisuunnitelma.

Hinnat

• Vanhat reuna- ja aluskivet 15,00 €/m.
  • Vanhat taulukivet 100 €/kpl.
  • Seurakunnalle palautuneen haudan osto kivilaitteineen:  normaali hautapaikkamaksu, kivet, kuuluvat hintaan.

Aulikki Luukkanen