Hautakivien kierrätys

Hautakivien kierrätys

Seurakunnalla on myytävänä vanhoja hautakiviä uusiokäyttöön. Hautakivet ja haudan reunakivet siirtyvät seurakunnan hallintaan erilaisten kuulutusmenettelyjen kautta.

Haudan ostaja voi halutessaan ottaa käyttöönsä vanhan, seurakunnalle palautuneen haudan kivilaitteineen. Silloin hän voi

• Jättää historiavainajien nimet muistomerkin kääntöpuolelle
  • Hiotuttaa vanhat nimet pois
  • Erityistapauksissa seurakunta voi velvoittaa, että nimitiedot säilytetään hautakiven kääntöpuolella.

Jos hautakivessä on erikoisia kaiverruksia tai kuvioita, seurakunta voi määrätä koristeet ja kaiverrukset säilytettäväksi. Pienten muutosten, esimerkiksi lintukoristeiden laitto sallitaan, mutta tapaukset ratkaistaan yksilöllisesti. Hautakivistä ja kivilaitteista tulee aina laatia muistomerkkisuunnitelma seurakunnan hyväksyttäväksi.

Hinnat

• Vanhat reuna- ja aluskivet 15,00 €/m, purettuna.
  • Vanhat taulukivet 100 €/kpl, purettuna.
  • Vanhat, ohuet (pienehköt) kivilaatat 20 €/kpl
  • Seurakunnalle palautuneen haudan osto kivilaitteineen:  normaali hautapaikkamaksu, kivet kuuluvat hintaan.

Minna Salminen