Joulu on jo ovella
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Joulu on jo ovella

Joulu on jo ovella.  Mutta sitä toivoisi, että siihen olisi vielä vähän enemmän aikaa.  Nimittäin joululahjat ovat ostamatta, jouluruuat hankkimatta, joulusiivous tekemättä ja jouluaaton hartaudet miettimättä. Hassuinta tässä on se, että tämä kaava tuntuu toistuvat joka vuosi. Aina on aikaa liian vähän.

Mutta jos mietin Jeesuksen syntymäaikaa ja sen tapahtumia, niin siinä tuntuu olevan jotakin tuttua. Josefilla ja Mariallakin tuntui olleen kiire. Niin kiire, että eivät ehtineet paikalle tarpeeksi aikaisin, että olivat ehtineet saada majapäivän yöksi. Voin kuvitella, miten Maria ja Joosef kauhistuivat, kun tiesivät, että synnytys alkaa minä hetkenä hyvänsä ja ei ollut kattoa pään päällä. Huoli yösijasta ja huoli synnytyksestä painoivat varmaan molempien mieltä. Siinä vaiheessa, ei osannut iloita syntymän ihmeestä ja ilosta.

Mutta kun yösija oli löydettyä ja lapsi syntynyt, niin kaikki oli hyvin. Ilo ja juhla lapsen syntymästä oli läsnä.

Näin käy varmaan tänäkin jouluna meille jokaiselle, myös meille kiireisille. Kun jouluaattona laulamme joululauluja ja katsomme joulukuvaelmaa Joosefista, Mariasta ja Jeesus- lapsesta, silloin joulu on läsnä ja kaikki kiire ja huolet ovat unohtuneet. Tätä toivon meille kaikille.

Hyvää ja siunattua Joulua!

 

Ulla Rosenqvist

kirkkoherra

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: