Sattumaa vai suunniteltua?
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Maapallo avaruudesta kuvattuna.

Sattumaa vai suunniteltua?

Jokin aika sitten Hesarin tiedepalstalla tunnettu kosmologi Kari Enqvist kertoi, että maapallo on syntynyt miljardeja vuosia sitten sattumalta kvanttikentän häiriöstä. Ei siis olisikaan mitään Luojaa, vaan sattuma, josta kaikki on syntynyt. Herää kysymys, kuinka näin monimuotoinen elämä, lukemattomat kasvi- ja eläinlajit ovat voineet syntyä sattumalta? Kuinka niin monimutkainen olento kuin ihminen on voinut syntyä sattumalta? Ihmisen rakenne on äärettömän monimutkainen ja tarkoituksenmukainen. Yksittäinen solu on paljon ihmeellisempi kuin maailman parhain tietokone. Solussa on valtava määrä informaatiota. Mitä enemmän on tutkittu ihmistä, sitä enemmän on paljastunut se, miten ihmeellinen olento ihminen on.

Maapallosta 70 prosenttia on vettä. Ihmisestäkin on suurin osa on vettä. Vesi on elämälle välttämätön alkuaine. Mistä kaikki vedet ovat tulleet? Yhden teorian mukaan  iso meteoriitti on törmännyt maahan ja siitä ovat meret muodostuneet. Maailman vesissä asustaa 28 000 eri kalalajia. Ovatko ne sattumalta sinne ilmaantuneet? Raamatun mukaan ”Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaiken, mitä niissä on…” (2.Moos.20:11).

”Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se ihmetyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa, ” sanotaan lastenlaulussa. Luonnossa on paljon ihmeellisiä asioita, joita kannatta tutkia. Monien mieliohjelmia televisiossa ovat korkeatasoiset luonto-ohjelmat, ne ovat mielenkiintoisia ja opettavaisia. Niistä oppii aina jotakin uutta luomakunnasta, siitä, miten ihmeellinen tämä maailma on, jossa elämme.

Luonnon monimuotoisuus ja toimivuus tuo väkisin mieleen ajatuksen siitä, että tämä kaikki ei voi olla sattumaa. Miten kaaoksesta olisi voinut tulla itsestään jotain niin hienoa kuin tämä maailma, jossa elämme? Olisiko maapallon kiertorata suhteessa aurinkoon asettunut itsestään niin sopivaksi, että elämä täällä on mahdollista? Ei mikään synny itsestään. Ei hieno autokaan, ellei joku tai jotkut taitavat mekaanikot sitä valmista. Joku meitä paljon viisaampi on tämän maailman suunnitellut ja luonut meitä ihmisiä varten ja meille iloksi. Luojan tahto on myös, että pitäisimme tästä kaikesta hyvää huolta, niin että tulevatkin sukupolvet saisivat siitä iloita.

Timo Huuhtanen
Jokelan aluepappi

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: