Kaasua tankkiin
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kaasun tankkausta.

Kaasua tankkiin

Kun auton vaihto tuli ajankohtaiseksi – lue: miehelle iski autokuume – niin päädyttiin perheessämme hankkimaan kaasulla kulkeva auto. Biokaasua käytettäessä biojätteistä tuleva energia valjastetaan auton liikuttamiseen. Näin hiilidioksidipäästöt eivät lisäänny, koska biojätteet olisivat hajotessaan joka tapauksessa tuottaneet samat päästöt ilmakehään. Biokaasua käytettäessä ollaan siis osa luonnon kiertokulkua, ilman että syntyy ylimääräisiä päästöjä.

Maailma ei vielä pelastu siitä, että yksi yli seitsemästä miljardista maapallon asukkaasta päättää ajaa ekologisemmin (ja samalla myös bensaa tai dieseliä edullisemmin). Mutta on se kuitenkin yksi pieni teko oikeaan suuntaan.

Toki on niin, että tällä hetkellä Suomessa kovin moni ei vielä voisi ajaa kaasulla, koska tankkauspaikkoja on niin harvassa. Mutta hallitus on aikonut lisätä tankkauspisteiden verkostoa. Ei hullumpi idea näin tuottaa lisää työpaikkoja Suomeen, kun ihmiset voisivat samalla ajaa ympäristöystävällisemmin.

Ympäristön huomioiminen on kristillinen ratkaisu: onhan tehtävämme viljellä ja varjella. Lisäksi mukana on lähimmäisen rakkauden näkökulma: pitäähän meidän koittaa jättää maapallo elinkelpoiseksi myös tuleville polville. Tutkimusten mukaan erityisesti nuoriso kärsii ilmastoahdistuksesta. Jos omalta pieneltä osin sitä voi olla lievittämässä, niin miksi en niin tekisi?!

Lauri Seppänen
kappalainen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: