Haluamme toimia turvallisesti koronaohjeistuksia noudattaen

Haluamme toimia turvallisesti koronaohjeistuksia noudattaen

Korona-ohjeistuksien vuoksi seurakunnan kokoava toiminta on peruttu toistaiseksi.

Seuraamme Etelä-Suomen aluehallintoviraston,  Keusoten ja Tuusulan kunnan sekä Espoon hiippakunnan tuomiokapitulin ohjeistuksia toiminnassamme.

Pyrimme omilla toimillamme estämään koronaviruksen leviämistä sekä suojelemaan riskiryhmiä.

Vaikutus seurakunnan toimintaan

Ohjeiden mukaisesti seurakunnassa perutaan:

• Kaikki kokoava toiminta.
  • Pienryhmätoiminta (piirit, ryhmät, kokoontumiset yms.)
  • Myös lasten ja nuorten sisätiloissa oleva toiminta on peruuntunut.

Poikkeukset

• Lasten päiväkerhotoiminta jatkuu.
  • Iltapäiväkerho jatkuu niin kauan kuin lapset käyvät koulussa.

Maskin käyttö

• Seurakunnan sisätiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa tulee kaikilla yli 11-vuotiailla olla maski sekä osallistujilla että toteuttajilla. Jos et terveyssyistä voi käyttää maskia, toivomme, että käyttäisit visiiriä.
  • Toivomme, että sinulla on oma kirurginen kertakäyttömaski mukanasi.
  • Seurakunnan tilaisuuksista on myös saatavana kirurgisia kertakäyttömaskeja.

Muutoksia tapahtumakalenteriin

Verkkosivujemme tapahtumakalenteriin päivitetään peruuntuneet tilaisuudet.

Messut

• Toistaiseksi jumalanpalvelukset Jokelassa ja Kellokoskella on peruttu.
  • Tuusulan kirkon jumalanpalvelus lähetetään suorana verkkoon ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelus on katsottavissa verkkosivuillamme.

Pappi tavattavissa/yksityinen ehtoollinen

• Tuusulan ja Kellokosken kirkoissa sekä Jokelan kotikirkossa on pappi tavattavissa keskustelua ja/tai yksityistä ehtoollista varten. Voit tulla yksin tai yhdessä läheisesi kanssa.

Kirkolliset toimitukset

• Kirkollisiin toimituksiin (hautajaiset, vihkimiset, kasteet) seurakunnan tiloissa voi osallistua maksimissaan 6 henkilöä työntekijät mukaan lukien. Hautajaisissa on mahdollista kirkkoherran luvalla ylittää osallistujamäärä jonkin verran, jotta lähiomaiset voivat olla mukana.
  • Kirkolliset toimitukset pyritään järjestämään ensisijaisesti seurakunnan tiloissa.
  • Kotona järjestettävissä toimituksissa pyydämme noudattamaan yleisesti annettuja suosituksia sekä osallistujamäärän että kasvomaskin käytön suhteen. Seurakunnan työntekijällä ei ole velvollisuutta osallistua tilaisuuteen, jonka osallistujamäärä ylittää annetut suositukset.
  • Poikkeuksista pitää neuvotella kirkkoherran kanssa.

Sauna

Seurakuntakeskuksen sauna on poissa käytöstä.

Viraston ja hautausmaatoimiston asiakaskohtaamiset

Kirkkoherranvirasto

Kirkkoherranvirasto on auki normaalisti. Pyydämme käyttämään kasvomaskia, kun asioit virastossa.

Kirkkoherranviraston eteisessä on myös saatavana maski ja käsidesiä.

Hautausmaatoimisto

Jos haluat sopia hautapaikasta paikan päällä, soita tulostasi hautaustoimen sihteerille, p. 040 484 3885.

Tarve keskustella

Voit soittaa diakoniatyöntekijälle numeroon 040 844 2258.

• ma klo 9-11 ja ke klo 14-16

Päivystävä pappi vastaa puhelimeen numerosta 09 875 96211 joka päivä klo 9-21.

Voit myös soitta kirkon palvelevaan puhelimeen p. 0400 22 11 80 joka ilta klo 18-24 tai chattailla kirkon palvelevan chatin kautta ma-pe klo 12-20 osoitteessa kirkonkeskusteluapua.fi

Ulla Rosenqvist

Lisätietoja koronaviruksesta

Lisätietoja koronaviruksesta kannattaa lukea Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.