Haluamme toimia turvallisesti koronaohjeistuksia noudattaen

Haluamme toimia turvallisesti koronaohjeistuksia noudattaen

Koronaepidemian aikana myös kirkko ja seurakunnat joutuvat tekemään erityisjärjestelyjä viruksen leviämisen hidastamiseksi.

Pyrimme omilla toimillamme estämään koronaviruksen leviämistä sekä suojelemaan riskiryhmiä. Linjaukset ovat voimassa toistaiseksi ja niitä tarkennetaan tarpeen mukaan.

Lokakuusta alkaen

1.10.2020 alkaen Tuusulan seurakunnassa toimitaan alla kerrotulla tavalla.

Kasvomaskit

Toivomme, että kaikki tilaisuuksiin osallistujat käyttävät kasvomaskia.

Seurakunta jakaa tilaisuuksiin osallistujille kasvomaskeja. Pyydä itsellesi sellainen työntekijältä.

Messut

• Järjestämme messu kaikissa kirkoissa. Osallistujia voimme ottaa sen verran, mitä kuhunkin kirkkoon mahtuu turvavälit huomioiden. Tuusulan kirkon messut striimataan.
  • Kirkkojen ovilla on käsidesiä, jota toivomme seurakuntalaisten käyttävän sen lisäksi, että kädet pestään kotona ennen messuun tuloa.
  • Tilaisuuksissa käytetyt virsikirjat puhdistetaan tai vaihdetaan käytön jälkeen puhtaisiin.

Kirkolliset toimitukset

• Kirkollisiin toimituksiin (hautajaiset, vihkimiset, kasteet) seurakunnan tiloissa voi osallistua henkilöitä sen mukaan, kuin kuhunkin tilaan mahtuu turvavälit huomioiden.
  • Kotona järjestettävissä toimituksissa pyydämme noudattamaan yleisesti annettuja suosituksia.

Rippikoulut

Haluamme toteuttaa rippikoulut niin hyvin kuin se näissä olosuhteissa on mahdollista.

Noudatamme mahdollisilla leirijaksoilla kaikkia viranomaisten määräämiä turvallisuusohjeita.

Linjamme on yhtenäinen Järvenpään seurakunnan ja Espoon piispan kanssa.

Olemme viestineet asiasta rippikoululaisten ja heidän huoltajien kanssa.

Viraston ja hautausmaatoimiston asiakaskohtaamiset

Kirkkoherranvirasto

Kirkkoherranvirasto on auki normaalisti. Pyydämme käyttämään kasvomaskia, kun asioit virastossa (kirkkoherranviraston eteisessä on myös saatavana maski ja käsidesiä).

Hautausmaatoimisto

Jos haluat sopia hautapaikasta paikan päällä, soita tulostasi hautaustoimen sihteerille, p. 040 484 3885.

Tarve keskustella

Voit soittaa diakoniatyöntekijälle numeroon 040 844 2258.

• ma klo 9-11 ja ke klo 14-16

Päivystävä pappi vastaa puhelimeen numerosta 09 875 96211 joka päivä klo 9-21.

Voit myös soitta kirkon palvelevaan puhelimeen p. 0400 22 11 80 joka ilta klo 18-24 tai chattailla kirkon palvelevan chatin kautta ma-pe klo 12-20 osoitteessa kirkonkeskusteluapua.fi

Ulla Rosenqvist

Lisätietoja koronaviruksesta

Lisätietoja koronaviruksesta kannattaa lukea Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.