Seurakunta toimii koronarajoitukset huomioiden

Seurakunta toimii koronarajoitukset huomioiden

Koronaepidemian aikana myös kirkko ja seurakunnat joutuvat tekemään erityisjärjestelyjä viruksen leviämisen hidastamiseksi.

Pyrimme omilla toimillamme estämään koronaviruksen leviämistä sekä suojelemaan riskiryhmiä. Linjaukset ovat voimassa toistaiseksi ja niitä tarkennetaan tarpeen mukaan.

Kesäkuusta alkaen

1.6. alkaen Tuusulan seurakunnassa toimitaan alla luetellulla tavalla.

Messut

• Järjestämme messu kaikissa kirkoissa. Osallistujia voimme ottaa sen verran, mitä kuhunkin kirkkoon mahtuu turvavälit huomioiden. Toistaiseksi Tuusulan kirkon messuja ei striimata. Striimaus jatkuu syksymmällä.
  • Kirkkojen ovilla on käsidesiä, jota toivomme seurakuntalaisten käyttävän sen lisäksi, että kädet pestään kotona ennen messuun tuloa.
  • Tilaisuuksissa käytetyt virsikirjat puhdistetaan tai vaihdetaan käytön jälkeen puhtaisiin.

Kirkolliset toimitukset

• Kirkolliset toimitukset (hautajaiset, vihkimiset, kasteet) hoidamme niin, että osallistujia on enintään 50 henkeä.
  • Tarjoamme mahdollisuuden järjestää toimituksen niissä seurakunnan tiloissa, joissa mahtuu olemaan väljemmin.

Rippikoulut

Tuusulan seurakunta käynnistää rippikoulutoiminnan kesäkuun alusta. Konfirmaatiojuhlat siirtyvät syksyyn kokoontumisrajoitusten takia.

Tavoitteenamme on saattaa rippikoulut loppuun alkuperäisissä ryhmäkokoonpanoissaan aina konfirmaatioon asti. Haluamme toteuttaa rippikoulut niin hyvin kuin se näissä olosuhteissa on mahdollista.

Noudatamme mahdollisilla leirijaksoilla kaikkia viranomaisten määräämiä turvallisuusohjeita. Linjamme on yhtenäinen Järvenpään seurakunnan ja Espoon piispan kanssa.

Olemme viestineet asiasta rippikoululaisten ja heidän huoltajien kanssa.

Lapset ja perheet

• Pidämme kesäkerhot normaalisti.
  • Järjestämme Rusutjärven kouluikäisten leirit päiväleireinä. Leirillä ei yövytä. Tämä johtuu siitä, että leirikodilla ei tällä hetkellä ole käytössä saunaa tai suihkuja.

Tuusulan kirkon opastukset

• Tiekirkkokesä on peruttu. Tuusulan kirkossa ei ole palkattuja oppaita.
  • Järjestämme kesän aikana opastettuja noin puolen tunnin kierroksia. Opastuksen hoitavat työntekijät.

Perumme

• Seurakunnan Juhannusjuhlan.
  • Emme tee edelleenkään kotikäyntejä.
  • Hyvän Tuulen Tupien toimintaa on edelleen tauolla.
  • Perumme Ikäihmisten leiri, jonka piti olla elokuussa.

Viraston ja hautausmaatoimiston asiakaskohtaamiset

Toimistojen asiakaspalvelu hoidetaan puhelimitse ja sähköpostilla. Jos tulet hakemaan varaamaasi avainta kirkkoherranvirastosta, soita ovikelloa. Jos haluat sopia hautapaikasta paikan päällä, soita tulostasi hautaustoimen sihteerille, p. 040 484 3885.

Tarve keskustella

Voit soittaa diakoniatyöntekijälle numeroon 040 844 2258.

• ma klo 9-11 ja ke klo 14-16

Päivystävä pappi vastaa puhelimeen numerosta 09 875 96211 joka päivä klo 9-21.

Voit myös soitta kirkon palvelevaan puhelimeen p. 0400 22 11 80 joka ilta klo 18-24 tai chattailla kirkon palvelevan chatin kautta ma-pe klo 12-20 osoitteessa kirkonkeskusteluapua.fi

Ulla Rosenqvist

Lisätietoja koronaviruksesta

Lisätietoja koronaviruksesta kannattaa lukea Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.