Toimimme koronariskin pienentämiseksi

Toimimme koronariskin pienentämiseksi

Koronaepidemian aikana myös kirkko ja seurakunnat joutuvat tekemään erityisjärjestelyjä viruksen leviämisen hidastamiseksi.

Pyrimme omilla toimillamme estämään koronaviruksen leviämistä sekä suojelemaan riskiryhmiä. Linjaukset ovat voimassa toistaiseksi ja niitä tarkennetaan tarpeen mukaan.

Yleisötilaisuudet ja ryhmätoiminta on peruttu toistaiseksi

Valtioneuvosto suosituksesta laitamme kaiken toiminnan katkolle ainakin 13.4. asti. Tämä koskee myös rippikouluryhmiä ja jumalanpalveluksia.

Iltapäiväkerho pidetään toistaiseksi niille lapsille, joiden vanhemmat toimivat yhteiskunnan kannalta kriittisillä aloilla.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset toimitetaan ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Seurakunta osallistuu netin välityksellä. Tuusulan kirkon jumalanpalvelus striimataan suorana. Kellokoskella ja Jokelassa ei pidetä jumalanpalveluksia.

Striimaukset löytyvät täältä.

Kaikissa kirkoissa on pappi tavattavissa ja kirkko auki hiljentymistä varten jumalanpalveluksen jälkeen klo 12-16.

Kirkkojen aukiolo

Tuusulan ja Kellokosken kirkot sekä Jokelan Kotikirkko pidetään auki maanantaista lauantaihin klo 12-18 hiljentymistä varten. Paikalla on myös seurakunnan työntekijä, jos haluat keskustella.

Tarve keskustella

Voit soittaa diakoniatyöntekijälle numeroon 040 844 2258.
• ma-ti ja to-pe klo 9-11
• ke klo 14-16

Päivystävä pappi vastaa puhelimeen numerosta 09 875 96211 joka päivä klo 9-21.

Voit myös soitta kirkon palvelevaan puhelimeen p. 0400 22 11 80 joka ilta klo 18-24 tai chattailla kirkon palvelevan chatin kautta ma-pe klo 12-20 osoitteessa kirkonkeskusteluapua.fi

Häät, hautajaiset ja kastejuhlat jatkuvat

Hoidamme häät, hautajaiset ja kastejuhlat siten, että paikalla on maksimissaa kymmenen osallistujaa työntekijöiden lisäksi.

Rippikoulu

Rippikoulun toiminta on tauolla pääsiäisen ylitse. Pääsiäisen rippikoululaiset sijoitetaan kesän rippikouluihin. Rippikoululaisia on informoitu asiasta.

Viraston ja hautausmaatoimiston asiakaskohtaamiset

Toimistojen asiakaspalvelu hoidetaan puhelimitse ja sähköpostilla. Jos tulet hakemaan varaamaasi avainta kirkkoherranvirastosta, soita ovikelloa. Jos haluat sopia hautapaikasta paikan päällä, soita tulostasi hautaustoimen sihteerille, p. 040 484 3885.

Ulla Rosenqvist

Lisätietoja koronaviruksesta

Lisätietoja koronaviruksesta kannattaa lukea Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.