Elämme erikoista aikaa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
pyörellä rantakivillä astelee ihminen, josta näkyvät vain oranssit kengät ja osa jalkoja. Taustalla näkyyv vettä.

Elämme erikoista aikaa

Elämme erikoista aikaa. Ihmiskunnalla on nyt yhteinen vihollinen, jota vastaan on vaikeaa taistella, koska se on näkymätön. Kiinan johtaja XI Jinping on sanonut, että korona virus on kuin paholainen, ja sillä on tapana piiloutua. Virus on tehnyt ja tekee tuhojaan, erityisesti Etelä-Euroopan maat Italia ja Espanja ovat pandemian kourissa kaikkein pahiten.

Meillä Suomessakin on hallitus määrännyt monia rajoitustoimia, jotta pandemia saataisiin kuriin, mm. baarit, ravintolat ja kahvilat on suljettu, kouluissa on siirrytty kotiopetukseen ja valtava määrä yleisötilaisuuksia, kuten konsertteja ja urheilukilpailuja, on jouduttu perumaan, kaiken huippuna Tokion olympialaisten siirtäminen vuodella eteenpäin. Rajoitusten vuoksi monet yrittäjät ovat nyt ahtaalla, monia uhkaa konkurssi, kun yrityksiä on jouduttu sulkemaan.

Monien ihmisten elämä on muuttunut totaalisesti. Etätyön tekeminen on lisääntynyt valtavasti. Myös seurakuntien toiminta on muuttunut, kun kaikki kokoontumiset siunaustiulaisuuksia lukuunottamatta ovat peruuntuneet. Monet ovat lykänneet kastejuhliakin myöhäisempään ajankohtaan. Seurakunnat ovat joutuneet tekemään tässä tilanteessa ison digiloikan, kun jumalanpalveluksia on striimattu ja kokoukset ovat muuttuneet etäkokouksiksi.

Kaiken kaikkiaan monet asiat, jotka ennen olivat itsestäänselvyksiä, eivät sitä enää ole. Arkielämä on kovasti muuttunut, kun ihmiset ovat paljon kotona eivätkä liiku kaupoissa ja muissa paikoissa niin kuin ennen. Sen sijaan ulkoilu ja liikunta on lisääntynyt. Maastopolut ja kuntoradat ovat täynnä juoksijoita, kävelijöitä ja maastopyöräiljöitä.

Moni ihminen pelkää tulevaisuutta, kun emme voi tietää, miten kauan tämä poikkeustilanne jatkuu. Se voi jatkua jopa puoli vuottakin. Toisaalta kulkutauteja on ollut ennenkin, sata vuotta sitten raivonnut espanjantauti tappoi miljoonia. Pelon valtaa ei kannata antautua. Paljon toistetaan slogania "kyllä tästä selvitään", mutta olisi syytä muistaa, että elämämme on loppujen lopuksi Korkeammassa kädessä. Omat voimat eivät välttämättä riitä, mutta meillä on mahdollisuus turvautua Jumalan apuun. Hänellä on omat suunnitelmansa meitä varten. Hän sanoo: "Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon" (Jer.29:11).

Raamatussa on 365 kertaa kehotus "älä pelkää". Siis jokaiselle päivälle. Jeesus joutui usein sanomaan opetuslapsilleen: "älkää pelätkö". Meillekin hän sanoo niin. Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan. "Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa, kuin on tähti taivahalla, lintu emon siiven alla" (virsi 397). Jumala on antanut ainoan Poikansa, että olisimme ikuisesti turvassa, kun uskomme häneen.

 

Timo Huuhtanen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: