Kahdeksannen takatalven jälkeen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Punarinta aidan pystypaalun päällä.

Kahdeksannen takatalven jälkeen

Joidenkin karvalakki-säätarkkailijoiden mukaan elämme aikaa kahdeksannen takatalven jälkeen. Kun kunnollista vanhan ajan talvea ei ilmaantunut ajallaan, saimme kevään tultua kokea lyhyitä kylmiä ja lumisia hetkiä. Lapsille täällä etelässä lumi olikin ilonaihe. Lapsenlapsetkin pääsivät vihdoin tekemään tämän talven ensimmäisen ja samalla viimeisen lumiukon huhtikuussa!

Takatalvet on karanteenissa pantu tarkoin merkille, samoin lintujen ilmaantumiset pihapiiriin. On nähty talitintti ja sinitiainen, mustarastas, isotikka, punarinta, pikkuvarpunen, sepelkyyhky, harakka, punatulkku, peipponen, nämä kotipihalla ja joutsenpariskunta sekä telkät läheisellä lammella. Punarinta on minulle uusi tuttavuus. Opin, että sillä on oranssinpunainen ruokalappu ja laulu on tutunkuuloista lurittelua.

Lämpimät, valoisat päivät tulevat. Katso sinäkin ikkunasta ja ilahdu luonnon tapahtumista. Voit hyristellä lintujen mukana ja laulaa omalla äänelläsi sinulle tuttuja lauluja. Ajattelin itse kokeilla, miten linnut reagoisivat huilunsoittoon. Tuleekohan puun oksalta vastaus?

Kevätterveisin,

Erja Hartala
kanttori

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: