Opastetut kierrokset
Aleksis Kiven hautamuistomerkki

Opastetut kierrokset

Tänä kesänä kirkoissa ei ole oppaita. Sen sijaan järjestämme opastettuja kierroksia Tuusulan kirkossa ja kirkkopuistossa, Kellokosken kirkossa sekä Paijalan hautausmaalla.

Tuusulan kirkko

Tule tutustumaan Tuusulan kirkkoon (Kirkkotie 34, Tuusula).

Tuusulan kirkko on avoinna 1.6.-31.8. ma-pe klo 11-18.

Opastukset Tuusulan kirkossa alkavat 2.6. ja jatkuvat 25.8. saakka

Opastus torstaisin klo 16.

Opastuksessa kerrotaan

Opastuksen aikana kuulet mm.

• Miten tuusulalaiset saivat oman kirkon
  • Mitä kirkko kätkee hirsiseiniensä suojiin
  • Tarina sotasaaliina tuodusta messukasukasta
  • Tietoa lattian alle hautaamisesta
  • Pekka Halosen värimaailma

Ja monta muuta mielenkiintoista yksityiskohtaa kirkosta.

Tuusulan kirkkopuisto

Kirkkopuistossa alkavat opastukset 1.6. ja jatkuvat 31.8.2021 saakka.

Kirkkopuiston opastus (lähtö kirkon ovelta) keskiviikkoisin klo 16.

Kirkkopuistoon on haudattu tuusulalaisia merkkihenkilöitä, mutta mielenkiintoisia ovat monet muutkin ihmiskohtalot. Opastuksissa kuulet lisää ja tutustut kotiseutuun uudesta näkökulmasta.

Musiikkihetki klo 15.15 Tuusulan kirkossa keskiviikkoisin 13.7.-10.8.

Kellokosken kirkko

Kellokosken kirkko on avoinna sunnuntaisin klo 10-16. Klo 12 on kirkossa messu.

Kellokosken kirkon opastukset alkavat sunnuntaina 5.6. ja jatkuvat sunnuntaisin 28.8. saakka.

Opastus sunnuntaisin klo 14.

Kellokosken kirkko on alun perin Kellokosken ruukin kirkko. Opastuksen aikana kuulet tarinoita ruukin ajasta ja Kellokosken kirkon toiminnasta sekä kirkkoon liittyvistä henkilöistä.

Kierroksen kesto noin puoli tuntia

Opastukset kestävät noin puoli tuntia ja niihin on vapaa pääsy.

Kellokosken hautausmaa

Kellokosken hautausmaakierroksella tutustumme hautausmaan ja kellokoskelaisten historiaan ja paikkakunnan merkittäviin henkilöihin. Tutkimme myös hautausmaan rikasta puustoa.

Opastus Kellokosken hautausmaalla ke 31.8. klo 18. Lähtö kierrokselle hautausmaan kappelin tuntumasta. Vapaa pääsy, kesto noin 1 tuntia´.

Paijalan hautausmaa

Kuluvana kesänä järjestetään yksi opastettu kierros Paijalan hautausmaalla to 16.6. klo 18.

Paijalan hautausmaakierroksella käydään tunnettujen tuusulalaisten sekä oman alansa huippuammattilaisten haudoilla.

Kokoontuminen ja kierroksen aloittaminen Paijalan vanhan kappelin edessä. Kierros kestää noin puolitoista tuntia.

Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia tai tapahtuma­tietojen haku epäonnistui.