Opastetut kierrokset
Tuusulan kirkko kesäisessä auringonpaisteessa.

Opastetut kierrokset

Tänä kesänä kirkoissa ei ole oppaita. Sen sijaan järjestämme opastettuja kierroksia Tuusulan kirkossa ja kirkkopuistossa, Kellokosken kirkossa sekä Paijalan hautausmaalla.

Tuusulan kirkko

Tule tutustumaan Tuusulan kirkkoon (Kirkkotie 34, Tuusula).

Opastukset Tuusulan kirkossa heinä-elokuussa torstaisin klo 16.

Opastuksessa kerrotaan

Opastuksen aikana kuulet mm.

• Miten tuusulalaiset saivat oman kirkon
  • Mitä kirkko kätkee hirsiseiniensä suojiin
  • Tarina sotasaaliina tuodusta messukasukasta
  • Tietoa lattian alle hautaamisesta
  • Pekka Halosen värimaailma

Ja monta muuta mielenkiintoista yksityiskohtaa kirkosta.

Tuusulan kirkkopuisto

Kirkkopuistossa alkavat opastukset 7.7. ja jatkuvat 11.8.2021 saakka.

Kirkkopuiston opastus (lähtö kirkon ovelta) keskiviikkoisin klo 16. Mukaan mahtuu max. 25 ensimmäistä osallistujaa/ kerta.

Kirkkopuistoon on haudattu tuusulalaisia merkkihenkilöitä, mutta mielenkiintoisia ovat monet muutkin ihmiskohtalot. Opastuksissa kuulet lisää ja tutustut kotiseutuun uudesta näkökulmasta.

Ennen opastusta on Musiikkihetki klo 15.15 Tuusulan kirkossa.

Kellokosken kirkko

Kellokosken kirkon opastukset alkavat sunnuntaina 4.7. ja jatkuvat sunnuntaisin 15.8. saakka.

Opastus klo 14.

Kellokosken kirkko on alun perin Kellokosken ruukin kirkko. Opastuksen aikana kuulet tarinoita ruukin ajasta ja Kellokosken kirkon toiminnasta sekä kirkkoon liittyvistä henkilöistä.

Kierroksen kesto noin puoli tuntia

Opastukset kestävät noin puoli tuntia ja niihin on vapaa pääsy.

Kellokosken hautausmaa

Kellokosken hautausmaakierroksella tutustumme hautausmaan ja kellokoskelaisten historiaan ja paikkakunnan merkittäviin henkilöihin. Tutkimme myös hautausmaan rikasta puustoa.

Opastus Kellokosken hautausmaalla to 22.7.2021 klo 18. Lähtö kierrokselle hautausmaan kappelin tuntumasta. Vapaa pääsy, kesto noin 1 tunti.

Paijalan hautausmaa

Kuluvana kesänä järjestetään kolme opastettua kierrosta Paijalan hautausmaalla.

Kierrokset ovat

• ke 9.6. klo 18
  • ke 25.8. klo 18.

Paijalan hautausmaakierroksella käydään tunnettujen tuusulalaisten sekä oman alansa huippuammattilaisten haudoilla.

Jokaiselle kierrokselle otetaan mukaan enintään 25 osallistujaa, jotta turvavälit pystytään säilyttämään.

Kierros on sama jokaisella kerralla. Oppaina toimivat Leena Jäntti ja Virpi Väre.

Kokoontuminen ja kierroksen aloittaminen Paijalan vanhan kappelin edessä. Kierros kestää noin puolitoista tuntia.

Pidetään huolta toisistamme

Toimimme tämänhetkisten suositusten mukaisesti, joten opastuksissa huolehditaan turvaväleistä ja hygieniasta.

Tulevia tapahtumia

To 1.7.2021 16:00
Tuusulan kirkko
Tuusulan kirkossa on opastuksia heinä-elokuussa torstaisin. Opas kertoo tuusulalaisten ja Tuusulan kirkon historiasta. 1700-luvulta peräisin oleva Tuusulan pääkirkko on nähnyt monenlaisia vaiheita. Sibelius ja Halonenkin kävivät täällä. Ja mitä lankkulattian alla onkaan. Vapaa pääsy, kesto noin 30 min.

Ke 7.7.2021 16:00
Tuusulan kirkon kirkkopuisto
Tutustu kirkkopuiston hautoihin ja niiden myötä Tuusulan historiaan. Oppaan johdolla tehtävä kierros kestää noin 45 min. Opastuksia on tarjolla heinä-elokuussa keskiviikkoisin.

To 8.7.2021 16:00

Ke 14.7.2021 16:00

To 15.7.2021 16:00

Ke 21.7.2021 16:00

To 22.7.2021 11:00
Tuusula-päivä - kirkko avoinna
Tuusulan kirkko
Tuusula-päivänä kirkko on avoinna klo 11-18 ja paikalla on oppaita. Pääset omassa aikataulussasi tutustumaan Tuusulan kirkon historiaan ja sen salaisuuksiin: vanhaan viinikellariin, urkujen toimintoihin ja kirkon kellariinkin.
klo 13 ja 15 urkuesittelyt urkuparvella
klo 18-19.30 opastettu kierros kirkossa ja kirkkopuistossa. Vapaa pääsy.

To 22.7.2021 14:00
Anni ja Hilda opastavat kirkkopuistossa
Tuusulan kirkon kirkkopuisto
Tuusula-päivänä kartanonrouvat Anni ja Hilda heräävät henkiin ja muistelevat elämää 1800- ja 1900-lukujen taitteessa Tuuusulassa. Hautausmaakierrokselle lähdetään rouvien johdolla kirkon läpikäytävän tuntumasta. Vapaa pääsy, kesto noin 45 min.

To 22.7.2021 16:00

To 22.7.2021 18:00
Opastus Kellokosken hautausmaalla
Kellokosken siunauskappeli - Hautausmaa
Kellokosken hautausmaakierroksella tutustutaan hautausmaan ja kellokoskelaisten historiaan ja paikkakunnan merkittäviin henkilöihin. Tutkitaan myös hautausmaan rikasta puustoa. Lähtö kierrokselle hautausmaan kappelin tuntumasta. Vapaa pääsy, kesto noin 1 tunti.
Ke 28.7.2021 16:00

To 29.7.2021 16:00